website 8 aktivit, které přispějí k vaší psychické i fyzické pohodě - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
8 aktivit, které přispějí k vaší psychické i fyzické pohodě

8 aktivit, které přispějí k vaší psychické i fyzické pohodě

Jedním z ukazatelů životního stylu je vaše pleť. Pokud si berete moc práce, doléhá na vás stres z podzimního pošmourna a navíc už myslíte i na kolotoč při zařizování Vánoc, může se to podepsat právě na kvalitě pleti.

Ať už šéfujete velké firmě nebo třeba učíte jazyky v menší škole, měli byste umět ve svém životě vybalancovat práci doma i v zaměstnání a aktivní i pasivní odpočinek. To se snadno řekne – jenže jak prakticky na to?

Možná máte právě období, kdy se kvůli důležitým zakázkám práci věnujete 12 hodin denně. Krátkodobě se dá zvládnout extrémní životní styl, ale z dlouhodobého hlediska se vyplatí fungovat podle klasické poučky – 8 hodin práce, 8 hodin spánku, 8 hodin volného času.

Abychom vám usnadnili předvánoční dobu, připravili jsme pro vás seznam osmi aktivit, do kterých se pusťte ještě před Vánoci. Odškrtávejte si, co už jste zvládli, a pracujte na své fyzické i psychické pohodě.

Čas strávený s rodinou nebo přáteli vám dodá na psychické pohodě. Potěšíte sebe i lidi, které máte rádi.

Seznam aktivit

1)     Pracujete naplno

Buďte v práci co možná nejvíce efektivní, ať toho hodně stihnete a nemusíte na nedokončené úkoly myslet i doma – nebo je dokonce po práci z domu dodělávat.

2)     Máte duševní prožitky a budujete přátelství

Udělejte si chvilku na pěknou knihu, film či divadlo. Společně s přáteli si zajděte třeba na výstavu, koncert, svařák – ať si jednoho dne neuvědomíte, že už vlastně žádné kamarády nemáte.

3)     Věnujete se svému zdraví

Možná vás už dlouho pobolívá v krku nebo už si ani nepamatujete, kdy jste naposledy byli u zubaře. Napravte to právě teď, ať jste na Vánoce fit. Jděte na preventivní prohlídky a začínající nemoc raději vyležte.

A také zdravě jezte – neodbývejte se jen kvůli tomu, že si myslíte, že kvalitní jídlo by vám zabralo moc času. Není to pravda. A nešiďte ani spánek.

4)     Jste s nejbližšími lidmi, které máte nejraději

Nic není napořád. Vaše miminko nezůstane navždycky miminkem, rodiče tu pro vás také nebudou věčně. Tak se jim věnujte a buďte s nimi, protože ani sebevíc upečených druhů cukroví vám na Vánoce větší radost neudělá.

5)     Neodkládáte pohyb „na později”

Až po Vánocích. Až bude venku světlo. Až nebude tolik práce. Znáte to, že? Začněte hned hledat ten pravý pohyb pro vás. Ujasněte si, jestli vás bude motivovat sport v kolektivu nebo chcete něco individuálního.

Pokud nejste na fitness centra ani tělocvičny, vymyslete si venkovní program. Vždycky můžete něco dělat, jen to neodkládejte. Znáte třeba tyhle aktivity?

6)     Plánujete a máte v životě řád

Pokud máte pocit, že pořád vysáváte a doma je stále nepořádek, určete si pevné dny, které budete věnovat úklidu. Díky tomu časem získáte přehled, jak často je u vás doma vlastně potřeba vysávat, a práci si snadněji naplánujete.

Stanovte si ale i dny, které věnujete trávení společného času s rodinou nebo svým koníčkům. Díky tomu všechno stihnete a budete mít dobrý pocit.

7)     Děláte si radost a pečujete o sebe

Už vás dlouho trápí střih vlasů nebo se nemůžete rozhoupat k návštěvě kosmetičky? Udělejte to právě teď, když jsou dlouhé večery a po práci už toho venku moc nestihnete. Ideální doba třeba na domácí mikromasáž pleti nebo na start pořádné hydratační kúry!

8)     Máte určené priority a opouštíte nedůležité věci a činnosti

Asi každý má svého kostlivce ve skříni – něco, co už dlouho odkládá a pořád se k tomu nemůže dostat. A co se vlastně stane, když to neuděláte vůbec?

S adventem se všude objeví slavnostní světýlka. Určete si dny v týdnu, kdy budete chodit na vycházku – nasajete atmosféru, budete mít pravidelný pohyb a můžete s sebou vzít třeba kamarádku nebo děti.

Napište nám na Facebook, jak se vám daří odškrtávat si seznam.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole