website Jak na líčení a účes, které vydrží celý den - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Jak na líčení a účes, které vydrží celý den - NAFIGATE Cosmetics

Jak na líčení a účes, které vydrží celý den

Svatby, promoce, zahradní oslavy. Letní sezóna je plná událostí, které vyžadují upravený vzhled. Když ale čelíte vedru i emocím, je těžké udržet bezchybné líčení i účes. Se správnou péčí a pár triky naštěstí nic není nemožné. Poradíme, jak na to.

Na opečovávané pleti vydrží líčení déle

Před významnou událostí dejte svoji pleť do pořádku. S předstihem zajděte na kosmetiku a doma pleť pečlivě odličujte micelárním olejem, který pleť nejen vyčistí, ale také do hloubky hydratuje.

Pokud chcete, aby vám líčení vydrželo bez vady po celý den, dbejte na důkladnou péči o pokožku.

Do své rutiny zahrňte pravidelné používání denního a nočního krému, případně i séra s kyselinou hyaluronovou, které vyhrazuje vrásky. Zajistíte si vypnutou pleť, na které se make-up udrží déle. Jak na dlouhotrvající líčení pleti

  • V den D začněte líčení hydratací a podkladovým gelem pod make-up, který koupíte v drogerii. Ten pleť připraví na aplikaci make-upu a zajistí, že líčení nezvýrazní vrásky.
  • Místo tuhého make-upu používejte tekutý, který na pleť lépe přilne.
  • Při nanášení nepotřebujete aplikační štětec – místo něho použijte prsty a make-up lehce vklepejte do pokožky. Make-up splyne s pletí a nebude mít, na rozdíl od aplikace štětcem, tendenci stékat.
  • Máte-li před sebou opravdu dlouhý den, make-up zajistěte fixační vodou, kterou nechte dokonale zaschnout.
  • Celý obličej pak jemně přepudrujte průhledným pudrem, který tvář zmatní.

Letní opálená pokožka si mnohdy vystačí jen s hydratací a lehkým CC krémem, který pleť rozjasní a dodá jí přirozený tón. Nezakryje ale naprosto všechny nedokonalosti, na významné akce si proto raději pořiďte kvalitní make-up.

V kosmetické taštičce si vystačíte se štětecem na pudr a tvářenkou. Make-up nanášejte prsty – lépe se vstřebá.

Ačkoliv takto nalíčená pleť vypadá bezchybně, je pro ni velký nános kosmetiky zátěží, a proto si posléze zaslouží regeneraci. Před spaním ji pečlivě odličte, naneste noční krém a pořádně se vyspěte.  

Dlouhotrvající líčení očí je věda

V okolí očí máme nejjemnější pleť na celém obličeji a mnohdy je také nejproblematičtější – tmavé váčky a kruhy pod očima, vějířky vrásek, povadlá oční víčka… Líčení dokáže mnohé zachránit, ale stejně jako při péči o pleť i tady platí, že prevence je nejdůležitější. Oči odličujte tak, abyste si nepřidávali vrásky a o vyčištěnou pleť pečujte očním krémem či sérem. Den před akcí si dopřejte speciální péči pomocí patentované podoční nanovlákenné masky Nano Eye Lift, která vyhladí až 75 % vrásek.

V okolí očí se tvoří drobné vrásky a líčení je může snadno zvýraznit. Proto při líčení volte skvělejší a perleťové barvy, které rozjasní i zralou pleť

  Jak na dlouhotrvající líčení očí

  • Na oční víčka naneste podkladovou bázi. Ta zajistí, že se pracně nanesené stíny po chvíli neslijí v jednu skvrnu.
  • Oční víčka se více mastí, a proto se vám může stát, že stíny příliš dlouho nevydrží. Před jejich aplikací proto víčka lehce přepudrujte transparentním pudrem.
  • Na řasy použijte voděodolnou řasenku. Pokud ji doma nemáte, nastříkejte na čistý řasenkový kartáček fixační sprej a přejeďte s ním po řasách. Poté aplikujte řasenku a fixaci opakujte.
  • Používáte-li oční linky, vybírejte ty na gelové bázi, které se nerozmazávají.
  • Fixačním sprejem či lakem na vlasy zafixujte také upravené obočí.

Pokud do vaší líčící rutiny patří také rozjasňovač, jemně ho prsty vklepejte do očního okolí. Díky tomu splyne s pletí a nezvýrazní vrásky.

Voděodolná řasenka zvládne i nápor slz dojetí.

Aby rtěnka vydržela i slavnostní přípitek

Slavnostní události jsou plné dobrého jídla a pití. A ač jsou sebelepší, pro vaši rtěnku představují pořádný zápřah. Než se pustíte do líčení rtů, pomocí ručníku z nich lehce setřete odumřelé šupinky kůže a nechte na nich působit balzám.

Aby byl celkový dojem perfektní, slaďte odstín rtěnky s tvářenkou nebo lakem na nehty.

Jak na dlouhotrvající líčení rtů

  • Kvůli výdrži sáhněte raději po rtěnce než po lesku.
  • Konturu rtů obtáhněte tužkou v barvě rtěnky. Díky tomu se rtěnka nerozpije do drobných vrásek kolem rtů.
  • Rtěnku naneste a obtiskněte ji do kapesníku.
  • Rty přepudrujte transparentním pudrem, naneste další vrstvu a opět přepudrujte.

Místo klasické rtěnky můžete použít tekutou, která má po zaschnutí matný odstín a na rtech vydrží celý den. A pokud se vám přeci jen rtěnka obtiskne na sklenici či šálek, pijte vždy ze stejného místa, aby od barvy nebyl celý okraj nádobí.

Velké množství laku účesu nesvědčí

Ať už jdete na svatbu či oslavu narozenin, k perfektnímu líčení patří i perfektní účes. A stejně jako u pleti, i u vlasů vsaďte na prevenci a především střih. Před akcí navštivte kadeřnictví – vlasům se tak dostane speciální péče, rychle se zregenerují a nový střih se vám bude snadněji upravovat. Jak na dlouhotrvající účes

  • Po umytí do vlasů naneste tužidlo po celé jejich délce a dbejte na to, abyste vlasy dobře vyfoukali.
  • Spínáte-li si vlasy do drdolu, po dokončení účesu zatřepte hlavou. Zjistíte tak, zda se některý pramen neuvolní dřív, než vyjdete ze dveří.
  • S lakem na vlasy šetřete. Aplikujte ho z asi 20 centimetrové vzdálenosti a vyhněte se silné vrstvě laku, ať vaše vlasy nevypadají jako tuhá helma.

NÁŠ TIP: Místo běžného laku si pořiďte matný lak. I když ho nanesete větší vrstvu, na fotkách se vaše vlasy nebudou lesknout.

   

Stejně jako pleť, i vlasy stárnou. Dbejte na regeneraci a výživu vlasové pokožky, která zajistí lesklou hřívu.

Jaké jsou vaše triky na to, aby líčení i účes zůstaly po celý den v kondici? Napište nám na Facebooku.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole