website Nedělejte si vrásky. Podívejte se, jak oddálit jejich vznik - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Nedělejte si vrásky. Podívejte se, jak oddálit jejich vznik

Nedělejte si vrásky. Podívejte se, jak oddálit jejich vznik

S vráskami je to podobné jako se šedinami. Některé z nás si první objeví ve dvaceti, jiné ještě ve čtyřiceti neví, o čem je řeč. Zjistěte, čím to je a především - co můžete udělat proto, abyste své „vráskové poprvé“ oddálily.

Stárnutí je individuální proces a nejlepším rádcem, kdy ho začít řešit, je váš vlastní pocit. V dnešním článku vám poradíme, jak vypadají první nenápadné projevy stárnutí. Díky nim snadno poznáte, co vaše pleť právě potřebuje. Dopřejte jí správnou péči a viditelné projevy stárnutí, mezi které patří i vrásky, oddálíte.

Jak je to se stárnutím

Stárnutí se odehrává na dvou úrovních:

  1. Vnitřní - naše tělo se s přibývajícím věkem přirozeně mění bez ohledu na to, co s ním děláme. Například vrstvy pokožky se od našich 18. do 80. narozenin ztenčí o 70 %.
  2. Vnější - tuto úroveň stárnutí můžeme ovlivnit. Na vznik vrásek mají vliv především sluneční paprsky, kouření a 4 další faktory. Dobrá zpráva je, že tato úroveň ovlivňuje vznik vrásek mnohem více než první, vhodnou péčí proto můžeme proces stárnutí zpomalit.

Kdy začít myslet na vrásky

Správný čas, kdy začít řešit vrásky, je přibližně okolo 25 let. V tomto období se zklidňuje hladina hormonů a ustává produkce kožního mazu (sebum). Díky tomu sice ustávají problémy s akné, pleť ale začíná být sušší, což napomáhá právě vzniku vrásek. Ty se jako první objevují okolo očí a úst.

Jakmile tedy pocítíte, že je vaše pleť sušší než dřív, vyměňte krém na problematickou pleť za hydratační krém. Právě dostatečná hydratace je v boji proti vráskám zásadní.

Důležitá je ale volba správného krému, ne každý hydratační přípravek pleť vyživuje efektivně a do hloubky. Zaměřte se proto na přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové.

Smějte se. Vrásky okolo úst jsou sice jedny z prvních, ale správnou péčí je minimalizujete.

Nikdy není pozdě

Pokud už váš věk začíná vyšším číslem, než je dvojka, nevadí. Pečovat o svou pleť můžete začít kdykoli. Například okolo 30. roku života se pomalu začíná rozpadat kolagen a objevují se problémy s citlivou pletí.

Jako první postihují opět jemnou pleť kolem očí a projevují se častějšími otoky, zejména po ránu. K hydratační péči o pleť proto přidejte i speciální oční sérum, které vás nepříjemných projevů stárnoucí pleti zbaví.

Pečujte a vyhlazujte

Okolo 40 let se vrásky objevují nejen kolem očí a úst, ale častěji také na čele. Na vině je zejména estrogen, jehož hladina se mění s blížící se menopauzou. V tomto věku už si vaše pleť zaslouží kvalitní péči, která navíc vyhladí už existující vrásky.

Kosmetika NAFIGATE obsahuje velké i malé molekuly kyseliny hyaluronové a díky tomu působí ve všech vrstvách pokožky. Účinky tak pocítí nejen buňky kolagenu ve vaší pokožce, ale také je uvidíte na vlastní oči. Pro zralou pleť vyzkoušejte NAFIGATE Anti-Aging sérum.

Další rady a aktuální informace o slevách se dozvíte na našem Facebooku.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole