website Podívejte se, jaké látky obsahuje noční krém - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Podívejte se, jaké látky obsahuje noční krém od NAFIGATE Cosmetics

Podívejte se, jaké látky obsahuje noční krém od NAFIGATE Cosmetics

Noc znamená pro kůži čas odpočinku a prostor pro regeneraci. Pokud chcete své pokožce pomoci využít tento čas na maximum, dopřejte jí dostatek vitamínů, živin a látek, které usnadní průnik složek krému do kůže.

Už jsme vás nechali nahlédnout nám pod ruce při tvorbě hydratačního denního krému. Noční krém na rozdíl od denního neobsahuje látky chránící kůži před UV zářením. Pokožka v noci také není vystavena tolika nepříznivým vlivům okolí, a proto má více prostoru na obnovu. Noční krém je proto obohacen o další aktivní látky, které přispívají k regeneraci pokožky.

Přečtěte si o jednotlivých složkách krému více a zjistěte, k čemu jednotlivé látky slouží. Některé hlavní aktivní látky jsou stejné jako v denním krému.

Nepoužívejte denní krém v noci. Obsahuje složky, které pleť v noci nevyužije a neposkytne dostatečnou regeneraci.

Reforcyl brání stárnutí pleti

Směs několika látek pod názvem Reforcyl působí na kůži omlazujícím efektem. Na krabičce jednotlivé látky najdeme pod těmito názvy:

  • Glutamine napomáhá oddalovat známky stárnutí podporou syntézy kolagenu, posiluje imunitní systém, urychluje hojení poranění a spálenin.
  • Decyl Glucoside šetrně čistí pokožku a váže na sebe vlhkost, aniž by ji vysušoval. Získává se z kokosového oleje a slouží jako náhrada za chemické sulfáty.
  • Gynostemma Pentaphyllum Leaf/Stem Extract je extrakt z rostliny gynostemy pětilisté, který brání zánětlivým procesům v kůži, výrazně hydratuje, zlepšuje pevnost pleti a snižuje hloubku vrásek. Pozitivně ovlivňuje nejen procesy v kůži, ale pomáhá také například snižovat krevní tlak či hladinu cholesterolu v krvi.
  • Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract, tedy extrakt ze skalní růže, je čistě přírodní látka. Posiluje antioxidační systém kůže, který slábne s přibývajícím věkem.

Před spaním se vždy odličte a dodejte své pleti dostatek živin a látek umožňující dobrý prostup složek krému do kůže.

4 hlavní složky, které se v noci postarají o vaši pleť

Kyselinu hyaluronovou už určitě dobře znáte. Ve složení ji najdete pod názvem Sodium Hyaluronate. Jedná se o kyselinu tělu vlastní, pomáhá s hydratací kůže a kotvením kolagenních a elastických vláken mezi buňkami.

Liftonin - Xpress obsahuje výtažek z červené řasy. Okamžitě vypíná pleť, minimalizuje hloubku vrásek, hydratuje a dodává pokožce potřebné živiny. Skládá ze 3 aktivních látek: Hydroxypropyl Methylcellulose, Pullulan a Porphyridium  Cruentum Extract.

Rosa Canina Fruit Oil neboli česky šípkový olej zlepšuje obnovu pleťových buněk a tím redukuje vrásky. Navíc chrání pokožku před volnými radikály a urychluje hojení ekzémů a akné.

Arganový olej výrazně zlepšuje pružnost a hydrataci zralé pleti, zmírňuje zánětlivé reakce a urychluje hojení ran. Na krabičce je uveden jako Argania Spinosa Kernel Oil.

Šípkový olej je bohatý na vitamíny, antioxidanty, minerály i esenciální nenasycené mastné kyseliny.

Nyní je noční krém ještě šetrnější. Podívejte se, k jakým úpravám od začátku došlo.

Ostatní aktivní a pomocné látky

Většinu látek už znáte ze složení denního krému. Noční regenerační krém má navíc 3 látky, které najdete barevně odlišené v tabulce.

Název látky

Popis

Caprylic/Capric Triglycerid

Zcela přírodní látka, která rychle proniká do pokožky a pomáhá vstřebávání aktivních látek, vitamínů a minerálů.
Cetearyl Isononanoate

Látka, která změkčuje a zjemňuje pokožku, zabraňuje dehydratac a funguje jako rozpouštědlo pro aktivní látky.

Dimethicone

Látka napomáhající lepší roztíratelnosti krému. Její molekuly vytvoří na pokožce jemný ochranný film, který zjemňuje, brání a hydratuje pleť.
Acrylates /C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Syntetický polymer, který obsahuje olejovou i hydrofilní část. Reguluje viskozitu krému.
Algin Vyskytuje se v buněčné stěně hnědých řas. Výborně na sebe váže vodu a zvyšuje hustotu krému.
Caprylyl Glycol Pomáhá olejovým fázím proniknout do kůže, má antimikrobní účinky a přispívá k hydrataci pleti.
Carica Papaya Fruit Extract Enzym papain rozkládá a odstraňuje staré odumřelé buňky a tak usnadňuje přirozenou obnovu pleti.
Ceteareth-20

Funguje jako emulgátor a stabilizátor emulzí. Dokáže smíchat například vodu a olej.

Cetearyl Alcohol Stabilizuje látky a na pokožce vytváří jemný film, který zabraňuje dehydrataci. Díky své nedráždivosti je vhodný pro citlivou nebo na alergie trpící pokožku.
Cetearyl Glucoside Hydratuje, neucpává póry a je vhodný i pro nejcitlivější pokožku. Slouží jako nosič aktivních látek a urychluje průnik vrstvami pokožky.
Disodium Adenosine Triphosphate Ovlivňuje hydrataci pokožky a podporuje obnovu všech buněk v organismu.
Glycerin

Zvlhčovadlo obsažené například v Reforcylu.

Glyceryl Stearates Mastná kyselina a alkohol přirozeně se vyskytující v lidském těle. Vyhlazuje pokožku, stabilizuje látky a ochranou proti volným radikálům brání předčasnému stárnutí buněk ple
Methylpropanediol Usnadňuje průnik hlavních aktivních látek do kůže.
Phenethyl Alcohol Konzervační látka s charakteristickou vůní připomínající růže.
Phenoxyethanol Má antibakteriální účinek a prodlužuje životnost krému.
Phenylpropanol Konzervační látka s výbornými protimikrobními a protiplísňovými účinky. Maskuje případný nepříjemný zápach výrobku a napomáhá hydratovat pokožku. Udržuje stálé zbarvení krému.
Propanediol Slouží jako rozpouštědlo nebo ke zvyšování tekutosti krému.
Propylene Glycol Stejně jako glycerol přitahuje vodu, zabraňuje vyschnutí krému a slouží jako konzervační látka. V těle se snadno metabolizuje na kyselinu mléčnou a dále na vodu a oxid uhličitý, tudíž telo nika nezatěžuje.
Sodium Hydroxide Hydroxid sodný reguluje optimální hodnotu pH.
Sorbitan Olivate Zajišťuje snadnou roztíratelnost.

Dostatek spánku je pro krásnou pleť nezbytný. Podpořte tělo v boji proti vráskám a pečujte o pleť vhodnou kosmetikou bez škodlivých parabenů.

Noční krém koupíte v našem e-shopu.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole