website Rozhovor s obchodní zástupkyní Janou - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
„Trochu větší množství než 1 gram nanovlákna by obtočilo zemi kolem rovníku, dokážete si to představit?” Přibližuje svět NAFIGATE kosmetiky Jana

„Trochu větší množství než 1 gram nanovlákna by obtočilo zemi kolem rovníku, dokážete si to představit?” Přibližuje svět NAFIGATE kosmetiky Jana

V NAFIGATE Cosmetics působí druhým rokem, často vyráží do terénu za klienty a přípravky zkouší na sobě ještě dříve, než se dostanou k zákazníkům. Jaký je život obchoďačky v kosmetické firmě?

KTERÝ PRODUKT JE VÁŠ NEJOBLÍBENĚJŠÍ?

Nejraději mám nanovlákennou podoční masku Nano Eye Lift, protože efekt je vidět hned po první aplikaci a nemusíte na výsledky dlouho čekat.

PODÍLÍTE SE NA NÁVRZÍCH NOVÝCH PRODUKTŮ?

Většinu času strávím v terénu, v kontaktu s našimi zákazníky. Hodně s nimi řeším novinky a zjišťuji, co by jim udělalo radost nebo o čem by se chtěli dozvědět více. Ve firmě si tyto podněty předáváme a dále si nimi pracujeme.

TESTUJETE NOVÉ PRODUKTY?

Ano, stejně jako všichni ostatní z firmy. Zkoušíme přípravky sami na sobě, protože chceme vědět, jak fungují a jaký pocit z nich máme. Jen tak pouštíme do oběhu kosmetiku, které naplno věříme.

Jana Ihnatíková má nejraději nanovlákennou podoční masku Nano EyeLift, protože efekt je vidět hned po první aplikaci a na výsledky není potřeba dlouho čekat.

JE NĚJAKÝ PRACOVNÍ DEN, KTERÝ SE VÁM NESMAZATELNĚ VRYL DO PAMĚTI?

Jedna květnová sobota 2016, kdy se v Praze na Náplavce konal Nano den. S NAFIGATE jsme předváděli naše produkty na lodi Cargo Gallery. Úžasná atmosféra, spousta lidí! A já byla překvapená, kolik zájmu vzbudila prezentovaná nanotechnologie.

UKAZOVALI JSTE NANOTECHNOLOGIE I PRAKTICKY?

Ano, aplikovali jsme naše podoční masky. Nejvíce mě potěšilo, že zájem o ně měli i muži.

JAKÝ NEJVĚTŠÍ PRACOVNÍ PŘEŠLAP JSTE BĚHEM VAŠÍ KARIÉRY OBCHOĎAČKY UDĚLALA?

Těžko říct, jestli je to přešlap, ale já to tehdy vnímala skutečně jako hodně stresovou situaci. Při jednom výjezdu za klienty jsem přišla k autu a zjistila, že nemám klíče. Chtěla jsem obvolat salony, mobil mi ale vypověděl službu. Trochu jsem zpanikařila, ale pak jsem si všimla, že nedaleko od parkoviště jsou lavičky a na nich seděly školačky. Poprosila jsem je, aby mi auto pohlídaly, a vyrazila jsem na policii. Strážník byl sice překvapený, že na auto chci botičku, ale pomohl mi. Tak jsem měla jistotu, že mi případně s autem nikdo neodjede.

Jana Ihnatíková aplikuje svoji oblíbenou Podoční masku Nano Eye Lift, která rychle a účinně vyhlazuje drobné vrásky pod očima.

A JAK TO DOPADLO?

Klíče jsem nakonec našla, vypadly mi v jednom salonu a nikdo si jich nevšiml. Takže příběh se šťastným koncem.

JAKÁ ZPĚTNÁ VAZBA OD ZÁKAZNÍKŮ VÁM UDĚLALA NEJVĚTŠÍ RADOST?

Když mi volala kosmetička, která naše přípravky začala prodávat, že mají úspěch a séra skutečně fungují.

MÁTE SE SVÝMI KLIENTKAMI SPÍŠE PŘÁTELSKÝ NEBO NEUTRÁLNÍ VZTAH?

Rozhodně přátelský vztah. Ale není to tak od první chvíle. Obchodní vztahy se budují dlouho, ale rychle se ztrácejí.

A JAK VZTAH PŘESOUVÁTE NA VÍCE PŘÁTELSKOU ROVINU?

Snažím být empatická, zákazníky pochopit a vyhovět jejich požadavkům.

JAK VNÍMAJÍ ZÁKAZNÍCI TO, ŽE NAFIGATE KOSMETIKA VYUŽÍVÁ POZNATKY Z VĚDY?

Zákazníci jsou dnes hodně informovaní. Studují naše produkty na internetu a skutečnost, že pracujeme s biotechnologiemi nebo nanotechnologiemi, je hodně zajímá. Když potom vidí efekt přípravků, jsou nadšeni.

ZMĚNIL SE NĚJAK VÁŠ PŘÍSTUP K VĚDĚ OD DOBY, CO JSTE ZAČALA PRACOVAT V NAFIGATE?

Ano, můj přístup se změnil, začala jsem se o tyto věci více zajímat. Překvapila mě třeba informace, že trochu větší množství, než 1 gram nanovlákna, by obtočilo Zemi kolem rovníku. Dokážete si to představit?

JAKÉ PROHŘEŠKY V PÉČI O PLEŤ Z VAŠEHO POHLEDU LIDÉ NEJČASTĚJI DĚLAJÍ?

Některé ženy se zapomínají večer důkladně odlíčit a vyčistit pleť. Večerní odlíčení zbavuje pleť prachu, nečistot a především celodenního líčení. Další častou chybou je výběr špatné kosmetiky a mačkání pupínků, které způsobuje záněty a jizvičky. Také se často setkávám s tím, že nedodržují pitný režim.

KDYBYSTE SE NEVĚNOVALA KOSMETICE, JAKÉ ODVĚTVÍ BY VÁS LÁKALO PROZKOUMAT?

Určitě by mne zajímala dermatologie a korektivní dermatologie.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole