website Vylepšujeme složení: Noční krém je ještě šetrnější - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Vylepšujeme složení: Noční krém je ještě šetrnější - NAFIGATE Cosmetics

Vylepšujeme složení: Noční krém je ještě šetrnější

Když jsme před třemi lety dávali dohromady složení nočního krému, mysleli jsme na šetrnost vůči pleti i přírodě. Stejně tak jsme brali v potaz ty nejlepší uživatelské možnosti – zejména aplikaci na pleť a životnost přípravku za pomoci nejlepších konzervačních látek.

Vývoj kosmetického průmyslu ale nezastavíme. Proto trh s přípravky i aktivními látkami průběžně sledujeme. Když najdeme vhodnější ingredience, které mohou některé ze současných nahradit, neváháme. Podobnou obnovou prošel odličovací olej.

Nyní přišla řada na noční krém. I u něj jsme našli šetrnější alternativy hned za dvě látky, které si navíc skvěle rozumí se zbytkem složení. 

Optimální hydrataci zaručí výtažek z kokosového oleje

Silikon nahradila přírodní směs Emolid CC, která:

  • posiluje kožní bariéru, 
  • reguluje správné množství hydratačních ingrediencí v pokožce
  • a vyhovuje i citlivějším typům pokožky. 

Výtažek si zároveň zachovává všechny příznivé účinky silikonu – zajišťuje výbornou roztíratelnost přípravku, a pokožku také zjemní. Narozdíl od silikonu se neodpařuje, a díky tomu se podílí na optimální hydrataci pleti. 

Noční krém stabilizuje látka přírodního původu


Emulgátory jsou nutné udržení správné konzistence přípravku. Tyto látky obvykle mají syntetický původ. Když jsme objevili spolehlivého přírodního náhradníka, ihned jsme testovali, jak zapadne do nočního krému.

Šetrnější náhrady látek nočního krému jsme našli v přírodních olejích.

Náhradníka jsme našli v citrátu z rostlinných olejů a kyseliny citronové. Nový emulgátor kromě stabilizačního účinku také pomáhá pokožce udržovat vlhkost a zjemňuje ji.

Prozkoumejte i zbytek složení nočního krému, zjistěte, jak se v ingrediencích na etiketě vyznat a napište nám na Facebooku, jak se vám postupné vylepšování receptur zamlouvá.

Předchozí článek Šetrná kosmetika a vrásky: radíme, po kterém produktu sáhnout
Další článek 5 rad, jak prožít šetrnější Vánoce

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole