website Vyvracíme mýty: nanovlákna neškodí pokožce - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Vyvracíme mýty: nanovlákna neškodí pokožce - NAFIGATE Cosmetics

Vyvracíme mýty: nanovlákna neškodí pokožce

Pamatujete si, s jakou nedůvěrou jste se dívali na nástup počítačů, internetu nebo mobilů? Nové technologie na začátku vždy budí nedůvěru a rozpaky – a tak je tomu i s nanovlákny. Díky našemu článku se konečně dozvíte, jak se nanovlákna vyrábí a proč jsou tak užitečná.  

Vydejte se s nanovlákny na cestu kolem světa

Velmi úzká nit, kterou nejde pouhým okem vůbec vidět – to je nanovlákno. Je tak tenké, že si ho pravděpodobně ani nedokážete představit. O trochu více než jeden gram vlákna by totiž dokázal obtočit Zemi kolem rovníku – a to je úctyhodných 40 tisíc kilometrů. Nanovlákna se používají třeba:

  • v kosmetických přípravcích,
  • v medicíně při růstu kmenových buněk,
  • do okenních sítí pro čištění vzduchu.

S nanovlákny se setkávají ženy třeba v sezoně plesů a maškarních, kdy používají podoční masku Nano Eye Lift. Maska skvěle funguje právě díky nanovláknům.

Češi mají lví podíl na výzkumu nanovláken

Vlákna, která používáme v oblíbené podoční masce Nano Eye Lift, se připravují pomocí technologie Nanospider.

Metoda je založená na otáčení válce v roztoku, ze kterého na povrchu válce ulpívá tenký film. Pomocí fyzikálních jevů se vrstvička v horní části válce začne zvlákňovat a vznikají nanovlákna.

Technologii Nanospider vynalezl český profesor Oldřich Jirsák z Technické univerzity v Liberci. Takže i nanovlákenné podložky, stejně jako ostatní pro dukty NAFIGATE Cosmetics, se mohou pyšnit českým původem.

Technologie Nanospider byla vynalezena v roce 2003 umožňuje vytvářet nanovlákna ve velkém.

Nanovlákna v kosmetice usnadňují průnik účinným látkám

Nanovlákna jsou v kosmetice NAFIGATE nepostradatelná, protožefunguje jako transportní systém. Díky tomu mohou do pokožky vstupovat účinné látky ze séra s kyselinou hyaluronovou a z výživného krému. Je to například:

  • Dvoumolekulová NAFIGATE Kyselina Hylauronová, která zajišťuje vysokou hydrataci ve všech vrstvách pleti, zlepšuje její pevnost a vyhlazuje vrásky.
  • Konopný olej zklidňuje podrážděnou pleť.
  • Olej z vinné révy, který brání stárnutí pleti, je bohatý na vitamín E a díky obsaženým fenolickým sloučeninám má antioxidační a protizánětlivé účinky.

  Nanovlákna působí jen na povrchu pleti, kde vytváří podmínky pro působení aktivních látek uvnitř pokožky.

Své babičkovské povinnosti si užijete s úsměvem a krásnou pletí. O to se postarají nanovlákna, která do vaší pleti dodají potřebné živiny z účinných látek.

Využijte speciální únorové akce a získejte nanovlákené masky k prvnímu balení zdarma.

Chcete se na něco zeptat nebo napsat svůj názor na nanovlákna? Těšíme se na vaše komentáře na Facebooku.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole