website Péče o pleť 3/4: Hydratace - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Péče o pleť 3/4:  Hydratace - NAFIGATE Cosmetics

Péče o pleť 3/4: Hydratace

Hydratace je druhým nejdůležitějším krokem. Pomáhá pokožce uchovat si elasticitu a pružnost. Hlavně však zajišťuje příznivou funkci kožní bariéry. Přispívá tak ke zlepšení textury pokožky a bojují proti vysoušení a chrání ji před sluncem.

Hydratační přípravky zajistí, že voda, kterou jste pleti dodali předtím, z pokožky neunikne. Mnoho hydratačních krémů je navíc doplněno o antioxidanty, peptidy a jiné účinné ingredience, které pleť vyživí.

Hydratace ráno a večer

  • Ráno volte lehčí, jemnější hydratační přípravky s kyselinou hyaluronovou. Zanechají pokožku hydratovanou bez hutného a mastného filmu. Ve dnech, kdy slunce příliš nepálí volte krém s ochranným faktorem okolo čísla 20. Pokud se líčíte, nechejte krém alespoň 5 minut absorbovat.
  • Přes noc se pokožka regeneruje, a regeneraci můžeme podpořit. Noční krémy jsou plné látek, které nápravě pomohou. Patří mezi ně. aminokyseliny, minerály a vitamíny. 

Krémy pokožku hydratují a zacelí. Podpoří tak vstřebávání předchozích látek.

Typy hydratačních látek 

  • Humektanty: Absorbují vodu z dermis hlouběji do pokožky. Dokáži pohltit i vlhkost z okolí.
  • Okluziva: Vytvářejí na povrchu kůže film, který zabraňuje vysoušení.
  • Emolienty: Hydratují vnější vrstvu pokožky. Je proto díky nim měkčí a pružnější.

Účinky denního krému podporuje arganový olej, který zlepšuje pružnost pleti. Rychle se vstřebává a nezanechává pleť mastnou.

Co by měl hydratační krém obsahovat?

  1. Kyselinu hyaluronovou: Přírodní hydratační látka, kterou lidské tělo přirozeně obsahuje. Až 55 % z celkového obsahu se nachází v kůži. Váže na sebe až 4 000× více vody, než sama váží. Neexistuje žádná látka se srovnatelnými vlastnostmi.
  2. AntioxidantyVýtažek ze zeleného čaje, vitamín C nebo kyselina ferulová předchází poškození povrchu pokožky a chrání ji před účinky vnějších vlivů na známkách stárnutí.
  3. Látky pro obnovu pletiLátky, které pomáhají zachovat pleti svůj příznivý vzhled. Patří mezi ně omega nasycené kyseliny, lipidy a peptidy nebo ceramidy.
  4. SPF: Denní krémy pokožku hydratují, ale také jí připravují na nepříznivé účinky okolí. Jedním z nich je i sluneční záření, a proto by měly obsahovat ochranný faktor.
  5. KonzervantyHydratační přípravky obsahují vodu. Proto konzervanty potřebují. Jinak se stanou chovnou půdou pro bakterie a ztratí účinnnost.

 

Předchozí článek Péče o pleť 4/4: Ochrana proti slunci
Další článek Péče o pleť 2/4: specifická péče

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole