Představujeme kompletní složení očního krému

Pohled do očí nás láká. Podle výzkumů právě oči vyhledává pohledem naprostá většina lidí. Vrásky v okolí očí a kruhy pod nimi mohou být první signály, podle kterých nám okolí odhaduje věk i míru únavy. Oční krém si s nevzhlednými kruhy poradí. Prozradíme jak.  

Jednobuněčné mikrořasy Chlorelly blokují enzymy rozkládající kolagen

Na etiketě najdete pod názvem Chlorella Vulgaris Extract výtažek ze sladkovodní zelené mikrořasy Chlorelly obecné. Obsahuje vysoké množství

  • esenciálních aminokyselin,
  • proteinů,
  • minerálů
  • a antioxidantů.

  Díky vysokému obsahu karotenoidů má výborný anti-aging efekt. Látky totiž kůži chrání před poškozováním UV zářením. Řasa zvyšuje produkci kolagenu a elastinu a blokuje enzymy, které jsou zodpovědné za jejich rozklad. Podporuje také hojení a tvorbu dalších látek důležitých pro správné fungování kožní bariéry.

Vše co potřebujete vědět o vzniku kruhů pod očima.

Reforcyl posiluje strukturu krevních cév

Reforcyl společně s Dermochlorellou zužují žilky, redukují váčky okolo očí a zesvětlují tmavé kruhy pod očima. Směs látek Reforcyl se skládá z těchto přísad:

  • Glutamine – posiluje imunitní systém, syntézu kolagenu a hojení ran,
  • Decyl Glucoside – povrchově aktivní látka z kokosového oleje šetrně čistí a nevysušuje,
  • Gynostemma Pentaphyllum Leaf/Stem Extract – extrakt z gynostemy pětilisté brání zánětlivým procesům v kůži, zvyšuje tvorbu lipidů a tím zmírňuje hloubku vrásek,
  • Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract – extrakt ze skalní růže chrání buňky před volnými radikály a posiluje stárnoucí pleť.

Ovesný olej intenzivně vyživuje pokožku

Avena Sativa Kernel Oil bohatý na nenasycené mastné kyseliny vyrovnává ztrátu kožních lipidů a preventivně tak bojuje proti kožním onemocněním, jako je například atopická dermatitida.Udržuje přirozené ph pokožky a tím přispívá k antimikrobní ochraně.

Ovesný olej je směs pro kůži nezbytných látek v poměrech, které se v jiných olejích nenachází.

Obsažené biologicky aktivní látky mají uklidňující, protizánětlivé, antioxidační a vyživující účinky.

Mandlový olej podporuje mladistvý vzhled

Prunus Amygdalus Dulcis Oil působí protizánětlivě díky vysokému obsahu vitamínů E, D a B, squalenu a zinku. Často se používá na hydrataci velmi suché pleti.  

Bambucké máslo dodává vitamíny

Rostlinný tuk Butyrospermum Parkii Butter se získává ze semen stromu máslovníku afrického a svým složením se podobá látkám, které přirozeně produkují naše mazové žlázy. Přirozeně a jemně hydratuje a pečuje o pleť a dodává vitamíny E a A.  

Včelí vosk chrání před škodlivými vlivy okolí

Pleť hydratuje a zároveň ji chrání před škodlivými vlivy okolí tím, že na ní vytvoří tenkou prodyšnou vrstvu. Póry tak nejsou ucpané, pleť volně dýchá, ale neohrožují ji škodlivé látky z okolí. Na obalu jej najdete pod názvem Cera Alba.

S přibývajícím věkem se integrita kožní bariery postupně snižuje, mezibuněčných lipidů ubývá, pleť se začíná vysušovat a navíc dochází ke snižování účinnosti vlastního antioxidačního systému kůže.

Další aktivní a pomocné látky

Cetearyl Alcohol Stabilizuje emulze a na pokožce vytváří jemný film, který zabraňuje dehydrataci. Díky své nedráždivosti je vhodný pro citlivou nebo na alergie trpící pokožku.
Citric Acid Kyselina citronová je jednou z kyselin, která prospívá pleti. Má antioxidační účinky, udržuje mírně kyselé prostředí a podporuje funkci konzervantů.
Glycerin Zvlhčovadlo, které je na sebe schopné vázat okolní vodu a tedy účinně hydratovat pleť. Zlepšuje funkci kožní bariéry a tím chrání pokožku před nepříznivými okolními vlivy. Podporuje hojení drobných ranek a zlepšuje elasticitu pleti.
Glyceryl Stearate Mastná kyselina a alkohol přirozeně se vyskytující v lidském těle. Vyhlazuje pokožku, stabilizuje přípravek a ochranou proti volným radikálům brání předčasnému stárnutí buněk pleti.
Glyceryl Stearate Citrate Vzniká esterifikací výše uvedené látky s kyselinou citronovou. Dokáže stabilizovat přípravek a napomáhá vytvářet jemnou texturu produktu bez mastného efektu na pokožce.
Hexamidine Diisethionate Organická sůl, která posiluje funkci kožní bariéry, zpomaluje stárnutí pokožky a zabraňuje dehydrataci pleti.
Hydroxypropylguar Připravuje se ze semen stromu Cyamopsis tetragonoloba. Zlepšuje roztíratelnost přípravku.
Hydroxypropyl Methylcellulose Běžně synteticky připravovanou látku získáváme z červených řas. Má viditelný vypínací efekt, který minimalizuje hloubku vrásek a trvá několik hodin.
Pentylene Glycol Připravuje se z vylisované cukrové třtiny a kukuřičného klasu jako přírodní alternativa k jeho syntetické variantě. Udržuje pokožku hydratovanou a pomáhá přípravek chránit před mikrobiálním znečištěním.
Phenethyl Alcohol Konzervační látka s charakteristickou vůní připomínající růže.
Phenoxyethanol Má antibakteriální účinek a prodlužuje životnost krému.
Polyglyceryl-10 Stearate Vytváří emulgující systém přírodního původu, dodává přípravku specifickou jemnou strukturu.
Polyglyceryl-6 Tristearate Vytváří emulgující systém přírodního původu, dodává přípravku specifickou jemnou strukturu.
Porphzridium Cruentum Extract Výtažek z červené řasy. Dodává pokožce vysoký obsah živin.
Pullulan Produkují ho houby kvasinkového typu, chrání je před dehydratací. Stejný účinek má i na pleť, okamžitě ji vypíná, zlepšuje její vzhled i texturu.
Sodium Hyaluronate Kyselina hyaluronová intenzivně hydratuje kůži, podílí se na opravě tkání při poranění, napomáhá tvorbě nových cév.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz