website Proč může čisticí maska na póry s aktivním uhlím štípat - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Proč může čisticí maska na póry s aktivním uhlím štípat - NAFIGATE Cosmetics

Proč může čisticí maska na póry s aktivním uhlím štípat

Pokud jste při první aplikaci černé čisticí masky cítili štípání nebo lehké pálení, nezoufejte. Nemusíte se s ní hned loučit. Přečtete si, jak maska s pletí reaguje.

Čisticí masku na póry jsme vyvíjeli tak, aby snadno a rychle pomohla od nečistot mladší i starší pokožce. Proto, abychom docílili co nejlepších a nejrychlejších výsledků, jsme do Bamboo Charcoal Mask přidali účinné aktivní látky v takovém poměru, aby její efekt byl opravdu intenzivní.

Černá maska obsahuje:

  • Aktivní uhlí z bambusu s velkým měrným povrchem, díky kterému na sebe váže velké množství nečistot a černé tečky z pórů pokožky.
  • Vysoký podíl minerálních látek, které regenerují pleť a dodávají ji energii.
  • A kyselinu hyaluronovou pro hydrataci.

Minerální látky pleť důkladně vyčistí a tak ji připraví na to, aby mohla pohltit velké množství vody. Proto je součástí masky i kyselina hyaluronová, která pleť hydratuje.

Proč maska může štípat

Většina typů pleti si s intenzivními účinky masky poradí bez výskytu nepříznivých reakcí. Může se však stát, že pokožka s nižší hodnotou pH při aplikaci začne pálit.

Ideální pH pokožky se pohybuje mezi hodnotami 4,0 – 5,5. Kůže v takovém rozmezí je mírně kyselá a ideálně chráněná proti bakteriím a nepříznivým vlivům okolí. Pokud je však hodnota pH nižší (tedy kyselejší), může být pokožka zranitelnější a citlivější na některé produkty.

Příliš kyselá pleť může proto začít při kontaktu se zásaditým aktivním uhlím pálit a štípat. Podobné reakce by však měly po několika minutách ustoupit. Od našich testerek víme, že pálení trvá méně než pět minut.

Uhlí z bambusu se aktivuje po kontaktu s horkou parou a vzduchem. Při tomto procesu v něm vznikají póry, které na sebe vážou nečistoty. Aktivní uhlí je díky tomu skvělou přírodní náhradou za chemické čisticí masky.

Štípání masky může být i důsledkem vysokého podílu minerálních látek, které zrychlují buněčný metabolismus, a tak

  • zabraňují stárnutí pokožky,
  • posilují její obranyschopnost
  • a regenerují kožní buňky.

Pokožka není na vysoký obsah minerálních látek připravena a proto může štípat. To je však během několika prvních aplikací naprosto běžné. Pamatujte proto, že pokožka potřebuje čas na to, aby si na vysoký obsah minerálů zvykla.

“Působení minerálů čisticí masky si lze představit jako mořskou vodu, která při prvním kontaktu může nepřizpůsobenou pokožku dráždit.”
Žofie Trpělková, farmaceutka NAFIGATE Cosmetics

Jak na aplikaci čisticí masky na póry

Pokud vás maska štípe, doporučujeme ji zkoušet jedenkrát týdně po dobu jednoho měsíce. Poté by se pokožka měla intenzivním účinkům přizpůsobit a další aplikace by se měly obejít bez pocitu pálení.

Při aplikaci stačí nanášet tenkou vrstvu masky. Díky tomu

  • rychleji uschne,
  • snáze ji sloupnete
  • a vaše pokožka ji bude lépe snášet.
„NAFIGATE čisticí maska se mi používala dobře. Asi 30 vteřin po první aplikaci mě hodně pálila, až mě to překvapilo, ale zasychání bylo velice příjemné. Navíc dobře poznáte, kdy už je maska připravena na sloupnutí.”
Dominika, 23 let, testerka

Přečtěte si článek o kompletním složení masky s aktivním uhlím a dejte nám vědět na Facebooku, jestli i vaše pokožka při první aplikaci štípala.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole