website 3 Způsoby, jak dostat z kyseliny hyaluronové maximum - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
3 Způsoby , jak dostat z kyseliny hyaluronové maximum

3 Způsoby , jak dostat z kyseliny hyaluronové maximum

Šetrná, kompatibilní a pro všechny typy pokožky. Ne nadarmo je kyselina hyaluronová jednou z našich i vašich největších oblíbenkyň. Na cestě k absolutní dokonalosti ji mohou zabránit jen pravidla, které se vyplatí během aplikace dodržovat.

Při nesprávném postupu totiž z kyseliny hyaluronové nevytěžíme maximum. Zabránit ji může hned několik faktorů. Tento takzvaný hydratační humektant totiž pohlcuje vlhkost z okolí, kterou posléze doručí do pokožky. Jediná molekula kyseliny pojme až tisícinásobek vlastní váhy. Nejen vlhkost v okolí hraje roli – záleží i na pořadí aplikaci a konzistenci ostatních přípravků v rutině. 

1. Bez vody ani ránu

Kyselina hyaluronová = humektant = skvělá schopnost vázat vodu. Bez přidané vlhkosti v okolí aplikace séra to nepůjde. Vodnímu magnetu musíme poskytnout protipól. Variant existuje několik, například:

  • Tonikum, které pomůže při dočištění pleti se také postará o lepší vstřebání dalších přípravků. Navíc dopomůže lehkou hydratací. 
  • Hydratační mlha rovněž hydrataci pomůže. Kyselině hyaluronové poskytne dostatek vlhkosti, kterou na sebe může navázat. 
  • Postačí i Voda. Po čištění pokožku jen zcela neosušte, a posléze ji ihned poskytněte kyselinu hyaluronovou. Navíc tak předejdete ztrátám vody z nejsvrchnější vrstvy pleti.

Hydratační voda s liposomy se hodí jako rychlé letní osvěžení pleti i na zimu do vnitřních prostor, kde pleť vysušují klimatizace.

2. Na pořadí záleží

Kyselinu hyaluronovou aplikujte nejlépe hned po odlíčení – právě v této fázi pleť disponuje velkou mírou vlhkosti. Je tak připravena na kyselinu hyaluronovou, která vodu z okolí doručí do dalších vrstev pokožky.


Po séru přichází na řadu produkty s hutnější konzistencí – nabízí se hydratační a tónovací krémy, které naví předejdou vypařování vody z pokožky.

Tip: Pomozte vstřebání kyseliny antioxidačním olejem


Olej není pouze skvělým zdrojem antioxidantů. Díky své struktury zaceluje pokožku, a předchází tak únikům hydratačního séra. Aplikaci kyseliny hyaluronové doplňte antioxidačním olejem, který účinky posílí.

3. Pohlídejte si velikost molekul

Kyselina hyaluronová může obsahovat různé molekulární velikosti. Menší molekuly pronikají hlouběji do pokožky, kde vyživují buňky. Redukují tak vrásky a navrací pleti přirozenou pružnost. Velké molekuly zůstávají na povrchu, kde hydratují pleť a vyhlazují drobné nerovnosti.

Dvě velikosti molekuly kyseliny hyaluronové jsou také součástí nočního krému.

Hyaluron Essential obsahuje obě velikosti molekul v 2% koncentraci, díky které získá pokožka ze séra maximum. 100% čistota látky navíc zaručí bezchybnou účinnost aktivní látky. Případné rozhodování o přípravku se správnými velikostmi molekul tak s Hyaluron Essential snadno obejdete.

Předchozí článek Hyaluron Peptide Serum je kosmetickým produktem roku
Další článek Typy pupínků a jak na ně

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole