website Jak být šťastnou babičkou a nestresovat se utíkajícími roky - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Jak být šťastnou babičkou a nestresovat se utíkajícími roky - NAFIGATE Cosmetics

Jak být šťastnou babičkou a nestresovat se utíkajícími roky

Možná jste právě v období, kdy přemýšlíte o svém životě, přibývajících vráskách a o tom, co všechno nestíháte. K tomu máte obrovskou radost z vnoučat, ale zároveň právě na nich pozorujete, jak rychle běží čas.

Velkým přelomem pro všechny babičky často bývá třeba první školní rok jejich vnoučete. Nástup do školy je velká událost pro děti i pro jejich rodiče a prarodiče. Malí prvňáčci postupně vyráží na cestu do školy s mnohem větší a větší jistotou. Ale bez maminek, tatínků, babiček a dědečků by to nešlo – vždyť s nimi je cesta do školy mnohem lepší a bezpečnější.

Možná také zrovna doprovázíte svého prvňáčka do školy. S aktovkou plnou sešitů a učebnic se najednou zdá být velkým klukem nebo holkou. Ve skutečnosti je to ale pořád váš malý drobeček, a tak mu vždycky pomůžete s aktovkou naditou učebnicemi a sešity. A přitom si možná vzpomenete na tu svou.

Babičkám malých školáků nastává spousta nových povinností. Zhostěte se jich zodpovědně a hlavně s láskou.

Výlet do historie: školní aktovky jsou docela čerstvá novinka

Dneska je pro vašeho prvňáčka samozřejmostí, že má aktovku se Spider manem, oblíbenou princeznou nebo třeba krtečkem. Mají to tak přece všichni ve třídě.

Jenže není to tak dávno, kdy se nosily barevné koženkové aktovky s dvěma přezkami a nejčastěji obrázkem kočičky nebo pejska. Kdo měl Mickey Mouse nebo kačera Donalda, platil ve třídě za krále! Možná měl takovou aktovku i někdo ve vaší rodině.

Ze 70. a 80. let s barevnou koženkou se přesuneme ještě dále – do doby kožených aktovek. Hranatý tvar a počet přezek se nemění. Kůže byla sice bytelná, ale obvykle jen v klasických odstínech hnědé a béžové.

Na začátku minulého století si děti většinou musely vystačit jen s plátěnou taškou, ale už v té době se začaly objevovat první aktovky. A ještě zajímavější je, že plátěným taškám a prvním aktovkám předcházely v 19. století drátěné nosiče na knížky!

Pamatujete si takové staré aktovky? Dneska se opět dostávají do módy, i když spíš mezi staršími studenty.

Být babičkou je krásné. Užívejte si to

Být babičkou prvňáčka je jedno z nejkrásnějších období života. Proto si ho vychutnávejte a netrapte se zbytečně úvahami o tom, že jste zase o pár let starší, než když se vaše vnouče narodilo.

Čas běží a nejde ho zpomalit. Proto se nestresujte pohledem do zrcadla a pravidelným zkoumání nových vrásek. Dbejte na sebe, dělejte si radost a co nejvíc se věnujte milým lidem, kteří se pohybují kolem vás.

Vychutnávejte si každý okamžik a pečujte o sebe bez výčitek svědomí. Vyzkoušejte:

 Pozvěte kamarádky nebo si udělejte jen tak sama pro sebe příjemné odpoledne s vaším soukromým domácím wellness, ve kterém vaši pleť vzpruží masky a safírové krémy.

Buďte s milými lidmi a dělejte sobě i ostatním radost.

5 tipů, jak se jako babička cítit skvěle

Neztratit kontakt s vnějším světem, být v obraze a starat se o sebe – to jsou hlavní předpoklady, abyste se jako babička cítila skvěle.

  1. Choďte na procházky a výlety. Čerstvý vzduch dodává vašemu tělu kyslík a ten se krví dostane i do kůže. Vaše pleť je svěží a působí zdravým dojmem. Při vycházkách na vás navíc působí sluneční záření a v těle tak může vznikat vitamín D. S ochranou pleti před škodlivými složkami záření vám pomůže spolehlivý CC krém s ochranným faktorem SPF 15.
  2. Pracujte a buďte mezi lidmi. Práce v zaměstnání nebo na zahradě, úklid domu, ruční práce – to všechno vám pomáhá uvědomovat si vlastní hodnotu a schopnosti. Vždyť kdo umí tak skvělé marmelády a má takové zkušenosti v práci jako vy? Při kontaktu s lidmi pořád víte, co je nového a co se děje – takže při debatách s rodinou nebo kamarády máte vždy čím přispět.
  3. Pečujte o svoji pleť. Není řešením denně zkoumat pleť a prohlížet si nové nebo prohlubující se vrásky. Dbejte na precizní čištění pleti, dopřejte si kvalitní kyselinu hyaluronovou a svoji pleť pořádně hydratujte.
  4. Cvičte. Nemusíte začít běhat ani se bázlivě odhodlávat do fitka. Ke spokojenosti vám pomůže pohyb, který je vám příjemný – třeba domácí cvičení jógy, pravidelné protahování a dlouhé procházky s pejskem.
  5. Čtěte. Možná vás často svádí televize – při únavě ji prostě pustíte, odpadnete na pohovku a jen tak bezmyšlenkovitě dvě hodiny koukáte. To určitě není špatně, od toho tady televize je. Ale zkuste si udělat náladu i na čtení. Pusťte se do té nové detektivky, o které vám básnila sousedka, konečně si přečtěte knížku, kterou vám mladí dali k narozeninám. Čtení bystří vaši paměť, trénuje koncentraci a nabízí vám spoustu témat k diskuzi s lidmi kolem vás.

Procházka je skvělá aktivita v každé roční době. Nadýcháte se čtvrtvého vzduchu a skvěle si povykládáte třeba s manželem nebo kamarádkami.

A jak si udržujete dobrou náladu vy? Napište nám na Facebooku a také koukněte na náš článek o tom, jak ve skutečnosti stárne pleť a co s tím dělat.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole