website Kyselina hyaluronová má svá rizika. Vy se jim ale snadno vyhnete - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Kyselina hyaluronová má svá rizika. Vy se jim ale snadno vyhnete

Kyselina hyaluronová má svá rizika. Vy se jim ale snadno vyhnete

Je to nepřirozené a nebezpečné! Možná jste podobné mýty o kyselině hyaluronové také slyšeli. Kyselina hyaluronová je tělu vlastní látka, některá rizika jsou s jejím používáním přesto spojená. Přečtěte si jaká a jak se jim zcela vyhnout.

Kyselina hyaluronová je látka, která se v našem těle běžně nachází a váže se na kolagen a elastin. Právě díky tomuto vztahu jsou naše klouby ohebné a pleť pružná. S přibývajícími léty ale kyseliny ubývá a o slovo se hlásí gravitace.

Pleť už není natolik pevná a pomalu se prověšuje. Vznikají tak nejen vrásky, ale například i nepopulární „buldočí tvářičky“. Kyselinu hyaluronovou jde naštěstí vyrobit a tělu zpátky dodat. Možností je hned několik.

 

Injekcím se lze snadno vyhnout. Existují séra, se kterými si pokožka hravě vystačí.

Komplikace při aplikaci kyseliny hyaluronové

Při invazivní aplikaci kyseliny hyaluronové se injekcí vstříkne malé množství gelu do vrásky a ta se tak zevnitř vyrovná. Gely jsou různé, výsledky zákroku se tak mohou lišit.

Většinou stačí 4 vpichy. Kdo může takto aplikovat kyselinu hyaluronovou? Zákrok by kvůli znalosti anatomie měl vždy provádět lékař. Jinak hrozí, že se výplň dostane tam, kam nemá. Přítomnost lékaře je také důležitá pro případ, že by došlo ke komplikacím.

Alergické reakce nejsou v případě tělu vlastní kyseliny hyaluronové příliš časté, mohou se ale objevit bolesti, otoky a bouličky v místě vpichu nebo horečky. Pokud trpíte na opary, mohou se vám objevit při aplikaci látky nad horním rtem. V těchto případech je vždy dobré kontaktovat svého kožního lékaře.

Mezi vzácné nežádoucí účinky injekční aplikace patří také Tyndallův jev, při kterém kůže ztratí svou přirozenou barvu a zmodrá.

Režim po aplikaci kyseliny hyaluronové

Po invazivní aplikaci kyseliny hyaluronové je důležité dodržovat režimová opatření. Patří mezi ně například klidový režim, vyhnout se fyzické zátěži, soláriu apod.

Kyselina hyaluronová je bezpečnější než botox, proč ale riskovat?

I přes výše zmíněné komplikace je kyselina hyaluronová bezpečnější a přirozenější než známé botoxové injekce. Už proto, že po aplikaci nehrozí, že by vám nefungovaly mimické svaly.

Pokud invazivní metody nejsou nic pro vás, kyselinu hyaluronovou můžete pleti dodávat i zevně: zcela bez rizika a režimových opatření. Stačí vybrat správný přípravek.

Injekce vždy znamená riziko. Naštěstí není potřeba.

Není kyselina jako kyselina

Běžně jsou molekuly kyseliny hyaluronové příliš velké, pleť je proto nedokáže absorbovat. Pleť je tedy na pohled i na dotek krásně vláčná, hydratace ale nepronikne až do dermis (druhé vrstvy kůže, kde vznikají vrásky).

Proto jsme vyvinuli 100% čistou NAFIGATE Kyselinu Hyaluronovou, která kombinuje malé i velké molekuly. Velké tak zůstávají na povrchu, kde pokožku hydratují a vyhlazují drobné nerovnosti. Malé molekuly zatím pronikají až do dermis, kde obnovují, hydratují a vyživují buňky, čímž redukují i ty nejhlubší vrásky a navrací pokožce přirozenou pružnost.

Vyzkoušejte bezpečné NAFIGATE Hyaluron Peptide sérum a sérum kyseliny hyaluronové. Neriskujte tak ani ty nejmenší komplikace spojené s kyselinou hyaluronovou.

Zajímá vás co se děje s vaší pletí po aplikaci kyseliny hyaluronové? Vše se dovíte v našem článku na blogu.

Správná péče je jen jedna z věcí, které můžete pro svou pleť udělat každý den. Další tipy a rady najdete na našem Facebooku.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole