website Představujeme kompletní složení očního krému - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Představujeme kompletní složení očního krému

Představujeme kompletní složení očního krému

Pohled do očí nás láká. Podle výzkumů právě oči vyhledává pohledem naprostá většina lidí. Vrásky v okolí očí a kruhy pod nimi mohou být první signály, podle kterých nám okolí odhaduje věk i míru únavy. Oční krém si s nevzhlednými kruhy poradí. Prozradíme jak.  

Jednobuněčné mikrořasy Chlorelly blokují enzymy rozkládající kolagen

Na etiketě najdete pod názvem Chlorella Vulgaris Extract výtažek ze sladkovodní zelené mikrořasy Chlorelly obecné. Obsahuje vysoké množství

  • esenciálních aminokyselin,
  • proteinů,
  • minerálů
  • a antioxidantů.

  Díky vysokému obsahu karotenoidů má výborný anti-aging efekt. Látky totiž kůži chrání před poškozováním UV zářením. Řasa zvyšuje produkci kolagenu a elastinu a blokuje enzymy, které jsou zodpovědné za jejich rozklad. Podporuje také hojení a tvorbu dalších látek důležitých pro správné fungování kožní bariéry.

Vše co potřebujete vědět o vzniku kruhů pod očima.

Reforcyl posiluje strukturu krevních cév

Reforcyl společně s Dermochlorellou zužují žilky, redukují váčky okolo očí a zesvětlují tmavé kruhy pod očima. Směs látek Reforcyl se skládá z těchto přísad:

  • Glutamine – posiluje imunitní systém, syntézu kolagenu a hojení ran,
  • Decyl Glucoside – povrchově aktivní látka z kokosového oleje šetrně čistí a nevysušuje,
  • Gynostemma Pentaphyllum Leaf/Stem Extract – extrakt z gynostemy pětilisté brání zánětlivým procesům v kůži, zvyšuje tvorbu lipidů a tím zmírňuje hloubku vrásek,
  • Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract – extrakt ze skalní růže chrání buňky před volnými radikály a posiluje stárnoucí pleť.

Ovesný olej intenzivně vyživuje pokožku

Avena Sativa Kernel Oil bohatý na nenasycené mastné kyseliny vyrovnává ztrátu kožních lipidů a preventivně tak bojuje proti kožním onemocněním, jako je například atopická dermatitida.Udržuje přirozené ph pokožky a tím přispívá k antimikrobní ochraně.

Ovesný olej je směs pro kůži nezbytných látek v poměrech, které se v jiných olejích nenachází.

Obsažené biologicky aktivní látky mají uklidňující, protizánětlivé, antioxidační a vyživující účinky.

Mandlový olej podporuje mladistvý vzhled

Prunus Amygdalus Dulcis Oil působí protizánětlivě díky vysokému obsahu vitamínů E, D a B, squalenu a zinku. Často se používá na hydrataci velmi suché pleti.  

Bambucké máslo dodává vitamíny

Rostlinný tuk Butyrospermum Parkii Butter se získává ze semen stromu máslovníku afrického a svým složením se podobá látkám, které přirozeně produkují naše mazové žlázy. Přirozeně a jemně hydratuje a pečuje o pleť a dodává vitamíny E a A.  

Včelí vosk chrání před škodlivými vlivy okolí

Pleť hydratuje a zároveň ji chrání před škodlivými vlivy okolí tím, že na ní vytvoří tenkou prodyšnou vrstvu. Póry tak nejsou ucpané, pleť volně dýchá, ale neohrožují ji škodlivé látky z okolí. Na obalu jej najdete pod názvem Cera Alba.

S přibývajícím věkem se integrita kožní bariery postupně snižuje, mezibuněčných lipidů ubývá, pleť se začíná vysušovat a navíc dochází ke snižování účinnosti vlastního antioxidačního systému kůže.

Další aktivní a pomocné látky

Cetearyl Alcohol Stabilizuje emulze a na pokožce vytváří jemný film, který zabraňuje dehydrataci. Díky své nedráždivosti je vhodný pro citlivou nebo na alergie trpící pokožku.
Citric Acid Kyselina citronová je jednou z kyselin, která prospívá pleti. Má antioxidační účinky, udržuje mírně kyselé prostředí a podporuje funkci konzervantů.
Glycerin Zvlhčovadlo, které je na sebe schopné vázat okolní vodu a tedy účinně hydratovat pleť. Zlepšuje funkci kožní bariéry a tím chrání pokožku před nepříznivými okolními vlivy. Podporuje hojení drobných ranek a zlepšuje elasticitu pleti.
Glyceryl Stearate Mastná kyselina a alkohol přirozeně se vyskytující v lidském těle. Vyhlazuje pokožku, stabilizuje přípravek a ochranou proti volným radikálům brání předčasnému stárnutí buněk pleti.
Glyceryl Stearate Citrate Vzniká esterifikací výše uvedené látky s kyselinou citronovou. Dokáže stabilizovat přípravek a napomáhá vytvářet jemnou texturu produktu bez mastného efektu na pokožce.
Hexamidine Diisethionate Organická sůl, která posiluje funkci kožní bariéry, zpomaluje stárnutí pokožky a zabraňuje dehydrataci pleti.
Hydroxypropylguar Připravuje se ze semen stromu Cyamopsis tetragonoloba. Zlepšuje roztíratelnost přípravku.
Hydroxypropyl Methylcellulose Běžně synteticky připravovanou látku získáváme z červených řas. Má viditelný vypínací efekt, který minimalizuje hloubku vrásek a trvá několik hodin.
Pentylene Glycol Připravuje se z vylisované cukrové třtiny a kukuřičného klasu jako přírodní alternativa k jeho syntetické variantě. Udržuje pokožku hydratovanou a pomáhá přípravek chránit před mikrobiálním znečištěním.
Phenethyl Alcohol Konzervační látka s charakteristickou vůní připomínající růže.
Phenoxyethanol Má antibakteriální účinek a prodlužuje životnost krému.
Polyglyceryl-10 Stearate Vytváří emulgující systém přírodního původu, dodává přípravku specifickou jemnou strukturu.
Polyglyceryl-6 Tristearate Vytváří emulgující systém přírodního původu, dodává přípravku specifickou jemnou strukturu.
Porphzridium Cruentum Extract Výtažek z červené řasy. Dodává pokožce vysoký obsah živin.
Pullulan Produkují ho houby kvasinkového typu, chrání je před dehydratací. Stejný účinek má i na pleť, okamžitě ji vypíná, zlepšuje její vzhled i texturu.
Sodium Hyaluronate Kyselina hyaluronová intenzivně hydratuje kůži, podílí se na opravě tkání při poranění, napomáhá tvorbě nových cév.
Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole