Vítejte na novém e-shopu NAFIGATE. Pokud jste registrovaní, obnovte si prosím vaše heslo přes Zapomenuté heslo.

Proč oční krém někdy štípe: zjistěte, co se děje s vaší pletí po aplikaci

Možná to znáte. Koupíte si nový krém a nemůžete se dočkat první aplikace. Večer po pečlivém vyčištění pleti krém poprvé zkusíte, ale po chvilce vás začnou pálit a štípat oči!

Co teď – okamžitě krém zavrhnout nebo mu dát ještě šanci? Poradíme vám v článku.   Výrobci očních krémů na sebe berou velký závazek. Ženy od krému totiž očekávají:

  • vyhlazení vrásek,
  • potlačení tvorby viditelných žilek,
  • zmírnění kruhů pod očima
  • a velmi šetrnou péči o jemnou kůži kolem očí.

Tomu musí odpovídat i složení očního krému. Proto obsahuje vyšší množství živin, látky bojující proti vráskám i složky posilují kůži kolem očí.

Oproti klasickému pleťovému krému se navíc oční krémy obvykle nerozdělují podle různých typů pleti – kolem očí totiž mají všichni jemnou a velmi tenkou kůži, která potřebuje speciální péči.

Krém obsahuje mnoho účinných látek, které řeší hluboké vrásky, viditelné žilky i nepříjemné kruhy pod očima.

Proč oční krém někdy štípe

Kvůli svému charakteristickému složení může oční krém NAFIGATE HydraLift Complex štípat. Způsobuje to například:

  • Výtažek ze sladkovodní řasy Chlorelly – obsahuje velké množství antioxidantů, aminokyselin, minerálů a proteinů. Navíc ovlivňuje biochemické procesy v pokožce.
  • Hexamidine diisethionate – má antibakteriální účinky, ovlivňuje procesy v epidermis a posiluje funkci kožní bariéry.

  Oční krém obsahuje třeba i Reforcyl nebo Liftonin Express, které mohou způsobovat štípání.  

 
„Řiďte se svým instinktem. Důležité je, abyste se cítila dobře a oční krém vám opravdu pomáhal účinně pečovat o jemnou pleť v okolí očí. V produktech NAFIGATE se opravdu nemusíte bát špatných látek.”
Žofie Trpělková, farmaceutka NAFIGATE

Krém obsahuje mnoho účinných látek, které řeší hluboké vrásky, viditelné žilky i nepříjemné kruhy pod očima.

Jak dlouho dávat očnímu krému šanci

Oční krém je doslova nabitý účinnými látkami, které působí na vaši pleť. Intenzivní testování by mělo trvat přibližně týden. Pokud vás krém po sedmi dnech zkoušení silně štípe, odložte jej a už ho na oční okolí neaplikujte.

Většinu žen krém neštípe vůbec a některé jen trochu. Někdy klientky popisují, že cítí mírné štípání chvilku po nanesení a poté se pokožka zklidní. Takovou reakci můžete snadno zmírnit tenčí vrstvou krému.

Roli totiž hraje množství aplikovaného krému. Tenká vrstva očního krému naprosto stačí, protože je koncentrovaný a bohatý na aktivní látky.

Určitě jste si také všimli, že oční krém se obvykle prodává v mnohem menší lahvičce než klasický pleťový krém. Není to pro nic za nic – menší balení signalizuje, že je vhodné aplikovat jen velmi malé množství.

Že používáte správné množství očního krému, si ověříte podle toho, že vám vydrží přibližně stejně dlouho jako denní krém – nebo dokonce i o něco déle. Takže i v malém balení vám oční krém vydrží dlouho.  

 

„Oční krémy mě často štípou. Veronika z NAFIGATE mi poradila, ať si dávám krému méně, a zabralo to. Teď testuji nový oční krém NAFIGATE a zatím žádné štípání, tak jsem spokojená.”
Testerka Eva Nováčková

 

Podívejte se na článek o kompletním složení očního krému.   Jaké jsou vaše zkušenosti s očním krémem? Napište nám na Facebooku a nebojte se na cokoliv zeptat.  

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz