website Naučte se pózovat při focení a skryjte drobné nedostatky na tváři i postavě - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Naučte se pózovat při focení a skryjte drobné nedostatky na tváři i postavě - NAFIGATE Cosmetics

Naučte se pózovat při focení a skryjte drobné nedostatky na tváři i postavě

Rodinná oslava, setkání se spolužáky, promoce nejstaršího vnoučete nebo křtiny toho nejmladšího. Příležitostí, kdy se objevíte před objektivem, je víc než dost. Pokud ale na fotkách místo radosti vidíte jen vrásky a povolené kontury obličeje, naučte se 6 triků, díky kterým drobné nedostatky rychle zakryjete.

Trik 1: Správný postoj vás opticky zeštíhlí

Než na vás namíří objektiv, zavzpomínejte na základní školu, kdy jste v lavici seděli s vypnutými zády a rameny dole. Stejně postupujte i při focení:

  • narovnejte záda a zatáhněte bříško,
  • ramena tlačte dolů (směrem od uší) a vytáhněte krk,
  • jedním ramenem se lehce natočte směrem na objektiv,
  • paže držte lehce od těla a uvolněte prsty.

V tomto postoji opticky prodloužíte tělo a zeštíhlíte postavu. Můžete si dát ruku v bok, čímž nejen opticky uberete v pase, ale i v paži. Pamatujte také, že čím dál od objektivu stojíte, tím budete menší. Najděte vhodnou vzdálenost a dejte si pozor, ať příliš nevystrčíte končetinu nebo hlavu – opticky je tím zvětšíte.

I na výletě ve sportovním oblečení a bez líčení můžete vypadat skvěle. Stačí vzpřímený postoj, milý úsměv a tlumené světlo.

Trik 2: Zbavte se dvojité brady

Málokdo má dokonale ostré kontury obličeje, ale ani tak není při focení nic ztraceno. Máte-li možnost, požádejte fotografa, ať objektiv namíří tak, aby byl výš než vaše oči. Bradu posuňte lehce dopředu, jazyk přitiskněte na zadní část patra a usmějte se. Tímto fíglem zatnete svaly a tím se zbavíte dvojité brady.

  

Trik 3: Prodlužte nohy

Stačí překřížit nohy u kotníků a rázem získáte užší boky a delší nohy. Vykročte jednou nohou a lehce ji překřižte přes druhou tak, aby se vám kryla stehna a kotníky. Nohy překřižte i pokud sedíte – budete vypadat elegantně a nenuceně.

 

Trik 4: Zajistěte si svěží pleť

Než fotograf zmáčkne spoušť, ujistěte se, že nestojíte pod přímým světlem. To vrhá ostré stíny a zvýrazní vrásky. Pro focení vyhledávejte tlumenější světlo, které opticky vyhladí pleť. Pozor si dejte už při líčení – vyhýbejte se třpytivým stínům nebo pudrům, kvůli kterým by vaše pleť působila mastně. Náš tip: Chcete-li si z dovolené odvést krásné fotky, vydejte se záběry lovit brzy ráno nebo při zlaté hodince, což je čas asi hodinu před západem slunce. Zlatavé světlo zalichotí pleti a vlasům a opticky vymaže vrásky a nedokonalosti.

Foťte se při východu nebo západu slunce. V průběhu dne dejte pozor, ať vám slunce svítí z boku do zad. Na fotce to bude vypadat lépe a ušetříte si mžourání do sluníčka.

Trik 5: Zářivý pohled a přirozený úsměv

Před každou akcí, kde vás čeká focení, si dopřejte speciální péči. Dva dny předem vrásky kolem očí vyhlaďte za pomocí nanovlákenné podoční masky, v den události použijte studený obklad a nepřehánějte to s líčením. Místo tmavých stínů a linek zvolte jemné, perleťové líčení očí, kterým prozáříte pohled. Radostný pohled doplňte decentním úsměvem. Uvolněte ústa a fotografovi ukažte jen horní řadu zubů. Spodní nechte schované, ať na fotce nevypadáte příliš rozjařeně. Rty můžete opticky zvětšit leskem, který nanesete do středu rtů.

 

Trik 6: Pozor na brýle i barvu oblečení

Brýle nosí skoro polovina Čechů a vězte, že odrazy ze skel dokážou pokazit nejednu fotku. Pokud si nechcete brýle na focení sundat, najděte s fotografem takové místo, kde se světlo nebude na sklech odrážet. Než vyrazíte do společnosti, přemýšlejte také nad barvou oblečení. Na fotkách nejlépe vypadají střední tóny barev. Bílá barva přidá kila, naopak v černé se snadno ztratíte a přibudou vám roky.

Neodrazujte děti od focení jen proto, že se před objektivem necítíte dobře. Využijte naše triky a až vnoučata vezmou do ruky foťák, užijte si při focení legraci.

  Fotíte se ráda? Napište nám do komentářů na Facebook.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole