website Pečujte o pleť po čtyřicítce správně s našimi tipy - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Pečujte o pleť po čtyřicítce správně s našimi tipy - NAFIGATE Cosmetics

Pečujte o pleť po čtyřicítce správně s našimi tipy

První známky stárnutí pleti nastupují okolo třicátého roku. Můžeme sledovat první jemné linky a chybky ve struktuře pokožky. Vše se ale pořádně projeví až po čtyřicítce. S vráskami se ale nemusíme ještě smiřovat. Stačí si správně upravit kosmetickou péči a zachovat si přirozenou krásu i nadále.

Okolo 40. roku přichází pro pleť razantní změny. Pokožka se začne snáze vysušovat a kvůli poklesu kolagenu a elastinu ztratí svou pevnost, což se projeví zejména okolo očí a čelistí.

V tomto období také dochází ke ztenčení kůže a změně struktury obličeje. Za to může pokles estrogenu, který zapříčiňuje úbytek kostní hmoty. K náhlým změnám přispívá i blížící se menopauza.

Po čtyřicítce pokožka vykáže projevy stárnutí, které jsou výsledkem prohřešků z minulých let. Patří mezi ně zejména kouření a nedostatečná ochrana proti slunci. Tytro dopady lze nejvíce vidět nad horním rtem, kde můžeme pozorovat vznik výrazných linek.

Udělejte změnu

I v tomto věku se ale dá s projevy stárnutí bojovat. Důležité je si správně upravit kosmetickou rutinu, která vám pomůže zachovat přirozený vzhled pokožky a vyloučí potřebu podstoupit invazivní zákroky v pozdních letech. Na co se zaměřit?

Klaďte důraz na čištění: Ujistěte se, že každý den věnujete dostatek času kompletnímu čištění pleti – ráno, před spaním, a hlavně během odstraňování make upu. Čištění pojistěte následnou aplikací dočišťovacího tonika.

Podpořte tvorbu kolagenu: Dostatek kolagenu je klíčový pro zachování elasticity a mladistvého vzhledu pleti. S přibývajícími lety je aplikace přípravků, které posilují kolagenní vlákna stále důležitější. Výrazný pokles kolagenu nastává právě po čtyřicítce.

Posilte hydrataci: S klesající schopnosti pleti udržet si vodu je vhodné vyměnit dosavadní hydratační přípravky za anti-agingové sérum s kyselinou hyaluronovou, které pokožku hydratuje intenzivněji, a to jak na povrchu, tak v místě vzniku vrásek.

Anti-agingová séra se vyvíjí tak, aby obsažené látky ve vysokých koncentracích doručila hluboko do pokožky. Jejich pravidelné používání pleť rozjasní, změkčí, a tak zmírní viditelnost linek a vrásek.

Osvojte si oční krém: Nejtenčí kůži máme okolo očí. Oční okolí si proto zaslouží speciální péči, zejména dávku vitamínů a kyseliny hyaluronové navíc, která zachová citlivou kůži pevnou, tak předejde vzniku malých linek a rýh.

Chraňte se proti slunci: Dopady slunečních paprsků znatelně urychlují stárnutí pleti. Okolo čtyřicítky mohou způsobovat pigmentové skvrny. Ujistěte se, že používáte každý den krém s minimálním ochranným faktorem číslo 15.

Na večer ochranný faktor nepotřebujete. Proto vyměňte denní krém za krém noční, který podporuje regenerační procesy pokožky během spánku, hydratuje ji a posílí kolagenní vlákna.

 

Tip: Vyzkoušejte peeling v salonu

S přibývajícími roky je stále důležitější brát ohled na to, ať naše pokožka není pod neustálým náporem odumřelých kožních buněk. Pokud je tato vrstva příliš tlustá, ucpává póry, zhoršuje celkový vzhled pokožky a znemožňuje přípravkům proniknout hlouběji do kůže.

Peeling tento problém vyřeší. Je ale nutné, aby nebyl příliš agresivní. Brusné přísady mohou pokožku podráždit, vysušit, a tak urychlit vznik známek stárnutí. Vhodnou variantou je enzymatický peeling, který proteinové struktury šetrně rozloží a pleť vyčistí.

 

S peelingem po čtyřicítce to nepřehánějte. Zajděte si na něj do salonu maximálně 1× týdně.

Čím péči doplnit

Obnovenou péči o pleť nepodpoří pouze nová kosmetika. Prospěje ji i zdravější a aktivnější životní styl.

Zdravá výživa

Vyvážený jídelníček bez průmyslově zpracovaných potravin plných cukru a chemických přísad znatelně podpoří příznivý vzhled pokožky. Výrazně v tomto ohledu pomohou zejména potraviny bohaté na probiotické kultury, které bojují se zánětlivými procesy v těle. Právě ty škodí pokožce zevnitř nejvíce. Vyzkoušejte například:

  • řecký jogurt,
  • mandle,
  • borůvky
  • nebo kyselé zelí.

Probiotika prospívají našemu trávení, a tak i celému tělu. Některé z nich dokonce dokáží mírnit i deprese.

Obličejová jóga

Pleti výrazně prospěje, když aktivně zapojíte svalstvo přímo ve tvářích. Stačí na to 10-15 obličejové jógy denně. Toto specifické cvičení má pro pleť mnoho výhod:

  • Aktivní zapojení obličejových svalů zpomaluje vznik známek stárnutí.
  • Cvičení pomáhá odbourat stres, který urychluje stárnutí pleti.
  • Posílení svalů v okolí krku vám pomůže zbavit se podbradku.

Obličejovou jógu lze praktikovat téměř kdykoliv, třeba cestou autem do práce.

Péče o pleť po čtyřicítce s NAFIGATE Cosmetics

Kompletní péči o pleť zvládnete za asistence naší kosmetiky. Začněte s hydratačním balíčkem 40+ s nezbytnými krémy a séry:

  • Sérum Hyaluron Anti-Aging s třímolekulovou kyselinou hyaluronovou a aktivní látkou Liftonin Xpert, která dlouhodobě obnovuje kolagen v pleti.
  • Oční sérum s vysokou koncentrací aktivních látek, která obnovuje kožní buňky a zvyšuje přísun kyslíku pleti. Díky tomu ji projasňuje a zlepšuje její celkovou kvalitu.
  • Noční a Denní krém dodává pleti živiny nutné pro regeneraci během spánku a připravuje ji na nápor vnějších vlivů během dne.

Balíček jsme sestavili tak, aby představoval dokonalou hydratační péči pro pleť po čtyřicátém roce.

Péči následně můžete doplnit i o oční krém speciálně vyvinutý pro péči o citlivou pokožku v okolí očí. Na redukci kruhů pod očima a zúžení žilek se podílí kombinace účinné látky Reforcyl a Dermochlorella.

Pečujete o svou pleť pomocí naší kosmetiky? Napište nám na Facebooku, jak se vám péče osvědčila.

Předchozí článek Kyselina hyaluronová nejen pro dokonalou pleť. Představujeme další využití
Další článek Vysvětlujeme co jsou to antioxidanty a jak působí na naši pleť

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole