website Bambucké máslo a pokožka: od hydratace až po výživu - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Bambucké máslo a pokožka: od hydratace až po výživu

Bambucké máslo a pokožka: od hydratace až po výživu

Po boku kyseliny hyaluronové se v naší nabídce setkáte i s dalšími látkami, které si s vodou skvěle rozumí: od humektantů, přes okluziva až po emolienty. Bambucké máslo spadá do poslední kategorie. A účinků má hned několik.

Bambucké máslo je přírodní rostlinný tuk  z afrického bambusu. Jde o lipid – druh tuku – který má při pokojové teplotě pevné skupenství. Po rozetření se na pokožce ale rychle rozpouští a vstřebává.

Přední výhodou bambuckého másla je šetrnost. Ve své nezpracované formě se dokonce hodí na vaření. Neobsahuje žádnou sůl ani cukr, proto je skvělým doplňkem v případech, kdy si pokrm žádá o ořechovou chuť. Do kosmetických přípravků si ale tento lipid našel cestu zejména pro své složení. Obsahuje totiž: 

  • vitamíny E,A, F, 
  • mastné kyseliny
  • a antioxidanty zvané katechiny.

Katechin je jedním z nejpopulárnějších zdrojů přírodních antioxidantů. Denně se s ním můžeme setkat v zeleném čaji.

Bambucké máslo patří mezi emolienty, které hydratují vnější vrstvu pokožky, uzavírají vlhkost uvnitř, a pleť tak změkčují. I proto je nejčastěji součástí hydratačních krémů a výživné kosmetiky. Mimo to se může také objevit v přípravcích na vlasy a balzámech na rty.

Účinky bambuckého másla

U hydratačních účinků máslo z bambusu nekončí. Dalších benefitů je hned celá řada: 

  • Chrání a obnovuje kožní buňky: kombinace antioxidantů a vitamínů zajišťuje ochranu a funkční proces obnovy buněk, díky kterému je pokožka hebčí a pevnější.
  • Obnovuje elasticitu: bambucké máslo obsahuje vitamín F a triterpeny, které přispívají ke správné funkci kožní bariéry. Obě látky rovněž zabraňují poškození kolagenních vláken, která odpovídají za pevnost pleti.
  • Redukuje viditelnost jizviček: triterpeny rovněž předchází tvorbě reaktivních forem kyslíku, které mohou škodit proteinům pokožky. Díky redukci těchto forem se pokožka rychleji zbavuje drobných neduhů včetně akné
  • Předchozí článek Ceramidy: přirozená ochrana pokožky
    Další článek Lipidy: tuky, které pomáhají

    Zanechat komentář

    Než se komentáře objeví, musí být schváleny

    * Požadovaná pole