website Lipidy: tuky, které pomáhají - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Lipidy: tuky, které pomáhají

Lipidy: tuky, které pomáhají

Dopřáváte pleti poctivou hydrataci, ale máte pocit, že pokožce stále něco chybí? Možná se příliš vyhýbáte tukům. I jejich nedostatek může vést k podrážděné a unavené pokožce. Zodpovídají totiž za správnou funkci kožní bariéry…

…a právě mezi tuky patří lipidy, které fungují jako pojivo mez kožními buňkami. Lipidy udržují vlhkost uvnitř pokožky a zabraňují průchodu nečistot. Společně s hydratací tak předchází mnoha nepříznivým faktorům.

Mezi nejužitečnější druhy lipidů patří:

  • Cholesterol, který urychluje obnovu kožní bariéry a zdokonaluje elasticitu pokožky,
  • Ceramidy se schopností zachovávat rovnoměrný tón pleti
  • a esenciální mastné kyseliny, které dodávají kožním buňkám energii.

Cholesterol v pokožce se liší od nepříznivého cholesterolu v krvi způsobeného nezdravým stravováním, který je nutné redukovat.

Jak na správnou aplikaci

Lipidy mají jednu výhodu. Nelze jich aplikovat příliš velké množství. Pokožce proto dodáním nemůžeme ublížit. Přesto se vyplatí jedno pravidlo následovat: při aplikaci postupovat nejlépe v poměru 1:2:1. Dávku cholesterolů oproti ceramidům a mastným kyselinám zdvojnásobte.

Abyste z lipidů získali co nejvíce, ujistěte se, že se jejich struktura co nejvíce podobá vlastnostem pokožky. Vhodnou náhradou jsou lipidy z ovsa, které se podobají mastným kyselinám kůže. Tuky podobající se běžné struktuře obsahuje i bambucké máslo.

 

Látky přispívající ke stabilizaci struktury kožní bariéry obsahuje i tónovací krém.

Společně s aplikací je nutné vzít v potaz, že se o lipidy omylem nepřipravujete. Zvažte, zda to nepřeháníte voděrozpustnými kyselinami a mezoterapií. Častá aplikace peelingu i absolvování jehličkových procedur může vést k podráždění pleti, a tak i k úbytku tuků. 

Lipidy dopřávejte pokožce ráno, ihned po čištění pleti, třeba pomocí antioxidačního oleje od NAFIGATE Cosmetics. I večer na péči o lipidy nezapomínejte – noční krém NAFIGATE obsahuje aktivní látky, které se podílí na správné struktuře kožních tuků. Kožní bariéra si tak zachová správnou funkci. 

Předchozí článek Bambucké máslo a pokožka: od hydratace až po výživu
Další článek Oční krém: nezbytná posila v kosmetické rutině

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole