Vítejte na novém e-shopu NAFIGATE. Pokud jste registrovaní, obnovte si prosím vaše heslo přes Zapomenuté heslo.

Kyselina hyaluronová nejen pro dokonalou pleť. Představujeme další využití

Všichni víme, že kyselina hyaluronová je skvělým doplňkem kosmetické rutiny, a to zejména pro své intenzivní hydratační schopnosti. Pomůže však i v jiných případech – takových, kdy pokožka čelí vážnějším problémům.

 

Kyselina hyaluronová je odjakživa součástí lidského těla. Tvoří zde jednu z nejdůležitějších částí mezibuněčné hmoty a  má hned několik funkcí:

  • zajišťuje pevnost pojivové tkáně,
  • odpovídá za správný pohyb kloubů
  • a díky vysoké odolnosti vůči vnějšímu tlaku zachovává pružnost pleti.

Zjistěte, ve kterých částech těla pomáhá kyselina hyaluronová nejvíce.

Díky hydratačním schopnostem je dnes kyselina hyaluronová neodmyslitelnou součástí kosmetiky. Neinvazivně nám však může pomoci i v případech, kdy nejde pouze o krásu.

Vznik jizev

Po poranění kůže dochází k narušení tkáně. Aby tělo pokožku zacelilo, začne v místě poškození vytvářet větší množství kolagenu. Tvoří se však rychleji, než ho buňky stačí rozkládat, tak dochází k jeho hromadění na povrchu.. Tak vznikají viditelné jizvy.

Kyselina hyaluronová pozitivně ovlivňuje proces hojení, udržuje poraněné místo hydratované a podporuje přirozenou obnovu kožních buněk. Díky tomu dochází k regulovanější tvorbě kolagenu a viditelnost jizev se zmírňuje.

Přečtěte si celý článek o kyselině hyaluronové a jizvách.

Kyselina hyaluronová urychlí hojení pleti i po tetování.

Popáleniny od slunce

Jelikož je proces hojení jizev podobný jako u spálenin, kyselina hyaluronová pomůže i v případech, kdy to přeženeme se sluncem.

Séra a krémy s kyselinou hyaluronovou navíc uzavírají vlhkost v pokožce a zabraňují úniku vody v místech, kde je kůže podrážděná. Aplikací kyseliny hyaluronové na podrážděná místa se tak spálenin zbavíte rychleji.

Vždy se snažte o svou pokožku pečovat tak, abyste žádné popáleniny řešit nemuseli. Slunce je kromě spálenin také příčinou kožních nemocí a urychluje proces stárnutí pokožky .

 

Odřeniny a ranky


Kromě regulace hromadění kolagenu a rozkladu kolagenních vláken dokáže kyselina hyaluronová také urychlit pohyb a tvorbu buněk, které udržují správnou struktury pokožky. Jde o takzvané keratinocyty a fibroblasty. Kyselina hyaluronová proto urychlí hojení:

  • nenších ranek,
  • odřenin,
  • otoků,
  • i akné.

V boji proti akné významně pomáhá i kyselina salicylová, která je součástí hydratačního séra s kyselinou hyaluronovou – Hyaluron Essential.

 

Hojení urychlí i růstové faktory

Růstové faktory podporují růst buněk, a proto urychlují obnovu tkání. Díky tomu pomáhají při nápravě struktury pokožky i během hojení oparu na rtech.

Růstové faktory jsou součástí peptidového séra, která navíc disponuje 3 % kyseliny hyaluronové.

 
„Jednou jsme měli zákaznici, která byla tak nadšená z používání kyseliny hyaluronové, že ji začala aplikovat i na jizvu svého pejska. Měli jsme radost, že to pejskovi taky pomohlo.“
Ondřej Mynář; CEO NAFIGATE Cosmetics

Sáhli jste po kyselině hyaluronové i v jiných případech, než během kosmetické péče o pleť? Napište nám na facebooku.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz