website Oční krém: nezbytná posila v kosmetické rutině - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Oční krém: nezbytná posila v kosmetické rutině

Oční krém: nezbytná posila v kosmetické rutině

Hydratační krémy jsou samozřejmostí – na noc pro regeneraci, na den pro ochranu a výživu. Vystačíme si ale s touto dvojicí? Za zvážení stojí také oční krém. Pokožka v okolí očí totiž disponuje vlastnostmi, které bychom neměli přehlížet...

Kůže očního okolí je totiž nejtenčí na celém těle. Neobsahuje žádný podkožní tuk, proto se rychle vysouší a stává se velmi citlivou. Takto zranitelná partie je navíc neustále vystavena vnějším faktorům. Mezi největší neduhy, které pokouší křehkost očního okolí patří:

  • suchý zimní vzduch, 
  • sluneční paprsky 
  • a prach s dalšími částicemi, které víří vzduchem.

Navrch přidejte pohyby očí, jako je mrkání a mhouření. Není divu, že se pokožka kolem očí stává náchylnou na otoky, kruhy a jemné linky včetně vrásek

Výjimečná část pokožky si proto zasluhuje výjimečnou péči. A oční krémy jsou navrženy tak, aby citlivé kůži dopřály šetrnou a účinnou kombinaci látek. 

Vytříbené složení očních krémů

V očních krémech můžeme často najít stejné látky jako v běžných hydratačních krémech. Složení se ovšem může lišit koncentrací, která je upravena tak, aby nedráždila tenkou pokožku.

Oční krémy rovněž napomáhají s redukcí kruhů pod očima vzniklých z nedostatku spánku nebo dlouhé práce u počítače.

Oční krémy jsou podstatně šetrnější a poskytují vyšší stupeň hydratace, která je pro pokožku bez podkožního tuku velmi důležitá. Zachovává totiž správnou funkci kožní bariéry, díky které si pleť zachová hebkost a pevnost.

Výrobci rovněž složení obohacují o aktivní látky, které citlivé pleti prospívají. Patří mezi ně: 

  • Kofein, který zužuje krevní cévy a redukuje zánětlivost. Napomáhá tak při zmenšování kruhů pod očima. 
  • Ovesný olej zabraňující rozkladu kolagenu a elastinu, který v očním okolí ubývá kvůli stárnutí a vystavování se nepříznivým vnějším vlivům. 
  • Ceramidy se schopností napodobovat hydratační mechanizmy v pokožce, díky kterým je pleť méně náchylná vůči vysoušení, a tak i vzniku kruhů pod očima.
  • Reforcyl složený z látek, které zužují žilky a redukují podoční váčky.

 

Reforcyl obsahuje extrakt z gynostemy pětilisté, který zvyšuje tvorbu lipidů. Zmírňuje tak hloubku vrásek.

Při aplikaci o oční okolí je rovněž důležitá obezřetnost. Vyhněte se látkám, které mohou pokožku vysušovat, dráždit nebo způsobovat ztenčení. Patří mezi ně například kyselina salicylová, retinol nebo peelingové přípravky

Jak na aplikaci

Vždy začněte s malým množstvím a pozorujte, jak kůže na přípravek reaguje. Po očištění pokožky pomocí šetrného gelu do okolí naneste několik malých teček krému, které následně do pleti opatrně vklepejte. Vyhněte se drsnému tření, které by mohlo citlivou pokožku dráždit. Až poté pokračujte se séry a klasickými hydratačními krémy. Oční krém dopřejte pokožce ráno a večer. 

Kdy s aplikací očního krému začít? Nejlépe před vznikem výrazných nedokonalostí – tak, abyste co nejlépe zabránili jejich rozšiřování. Se specifickou péčí o oční okolí můžete začít už po dvacátém roce.

Předchozí článek Lipidy: tuky, které pomáhají
Další článek 3 nečekaná místa, kde se vyplatí chránit před sluncem

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole