website Péče o pleť 2/4: specifická péče - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Péče o pleť 2/4: specifická péče - NAFIGATE Cosmetics

Péče o pleť 2/4: specifická péče

Existuje péče a péče. Péče jako taková zahrnuje všechny kroky včetně čištění, hydratace a ochranu před sluncem. 

Tři výše zmíněné kroky by měly být součástí každé základní péče. Nyní popíšeme fázi, kdy pokožce dodáváme přísun živin, které jí pomohou zachovat svou přirozenou krásu nebo ji pomohou od konkrétních problémů.

Základní pravidlo: Začínejte od nejlehčího po nejhutnější

Vytěžíte tak z přípravku co nejvíce. Produkty s hutnější konzistencí by měly přijít na závěr, protože nejlépe pronikají do pokožky. Navíc zajistí, aby předešlé látky neunikly.

Kdy a jakou péči si dopřát navíc

  • Antioxidanty obsahují široké spektrum látek, které ochrání pleť před nepříznivými vnějšími vlivy. Přípravky s antioxidanty mají obvykle nejlehčí konzistenci. Proto je aplikujte ihned po čištění na vlhkou pokožku. 
  • Přípravky na konkrétní problémy přijdou na řadu po čištění. Jejich účinnost je při aplikaci na čistou pleť intenzivnější. V případě akné jde zejména o kyselinu salicylovou a benzoylperoxid. To samé platí pro anti-agingové přípravky jako retinol, které posilují kožní buňky a podporují tvorbu kolagenu.

Antioxidační olej kombinuje 6 přírodních olejů, které jsou bohatým zdrojem antioxidačních složek.

  • Vysoce koncentrovaná séra se skládají z malých molekul, díky kterých se rychle vstřebávají a pronikají hluboko do pokožky. Většinou fungují na vodní bázi a obsahují vysoký podíl aktivních látek, mezi které patří antioxidanty, vitamíny, peptidy a ingredience pro rozjasnění pleti. Aplikujte po tonizaci.
  • Oční krémy mají obvykle lehčí konzistenci než běžné hydratační krémy. Proto by měly přijít na řadu po sérech a esencích. Oční krém pečuje o okolí víček, kde je pokožka oproti zbytku tváře tenčí a citlivější. Při aplikaci je nutné dávat pozor, aby jste kůži nenatahovali a jinak nedráždili. Malé množství raději do pleti vklepejte.

Oční sérum obsahuje Revitalin PF – směs přírodních látek obsahujících komplex aminokyselin a výtažek z hub kvasinkového typu.

Čím péči dále doplnit

  1. Masky: Receptury a textury pleťových masek  mimořádně intenzivní. Každá maska má jiný účinek, proto se hodí vždy pro odlišný druh pleti.
  2. Spot korekce: Přípravky pro konkrétní problematická místa aplikujte večer. – v době regenerace. Aplikujte před použitím hydratačních přípravků.
  3. Peeling: Peeling odstraňuje staré, odumřelé kožní buňky z povrchu pleti. Díky tomu zdokonaluje strukturu pokožky a umožní jí lépe vstřebávat hydrataci a séra

 

 

Předchozí článek Péče o pleť 3/4: Hydratace
Další článek Péče o pleť 1/4: Čištění

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole