website Jak na mladší vzhled? Využijte triky s make-upem i poznatky vědy - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Jak na mladší vzhled? Využijte triky s make-upem i poznatky vědy

Jak na mladší vzhled? Využijte triky s make-upem i poznatky vědy

S přibývajícími roky se mění celé tělo a pleť není výjimkou. Drobné i větší vrásky ale můžete správnou péčí a vhodným používáním make-upu regulovat.

Zdůrazněte rty tou správnou rtěnkou a tužkou

Konturovací tužku na rty možná používáte v kombinaci s tmavou rtěnkou - pomůže vám ústa vytvarovat a rtěnku díky ní nanesete opravdu precizně. Díky ohraničení navíc rtěnka neproniká do vrásek a tím je pomáhá skrýt.

Při líčení rtů myslete i na barvu. Pro elegantní nalíčení použijte tužku ve stejné nebo světlejší barvě jako vaše rtěnka. Světlejší rtěnka a tužka navíc opticky omlazují a rozjasňují tvář.

Při pořizování rtěnky a konturovací tužky se vyplatí dbát i na její složení. Některé produkty totiž obsahují látky, které jsou pro vaše rty prospěšné. Patří k nim například:

  • jojobový nebo mandlový olej,
  • bambucké máslo,
  • vitamíny A, E a ze skupiny B-komplex.

Podívejte se, které další vitamíny jsou prospěšné pro vaši pleť.

Vyberte tužku ve stejném nebo světlejší odstínu jako vaše rtěnka.

Pěstěné obočí ubírá roky

Pamatujete ještě na módu obočí vytrhaného do tenoučké linky? Tomu už je naštěstí konec. Kvůli velmi úzkému obočí totiž vypadá obličej unaveně a zbytečně starší.

S přirozeným tvarem obočí vynikne vaše barva očí a tvář vypadá mladě. S drobnými nedokonalostmi vám vždy pomůže pinzeta, tužka na obočí a kartáček na úpravu.

Každý má ale jiné predispozice i tvar obličeje. Proto je nejlepší poradit se s kosmetičkou, jak si upravovat obočí, aby krásně doplňovalo vaši tvář.

K lepšímu růstu obočí, ale i vlasů, přispívá kolagen. Jeho stimulaci napomáhá kyselina hylauronová.

S pudrem a make-upem šetřte

Příliš velké množství pudru nebo make-upu způsobuje usazování líčidel do vrásek, které jsou kvůli tomu zbytečně zvýrazněné. Proto se vyplatí zacházet s pudrem a make-upem velmi opatrně.

Obvykle není potřeba aplikovat je na celý obličej, ale jen na problematická místa, například kolem:

  • očí,
  • nosu
  • nebo vlasů.

Mezi prospěšné látky, které make-up a pudr mohou obsahovat, patří antioxidanty. Molekuly antioxidantů pomáhají imunitnímu systému a navíc zpomalují proces stárnutí a vznik vrásek.

Přirozenost je nejlepší pomocník ženy. Nadbytek make-upu jen zvýrazní drobné vrásky, kterých byste si jinak třeba ani nevšimli.

Okolo očí nanášejte světlejší barvy

Pravidlo se světlými barvami neplatí jen pro líčení úst. Můžete jimi rozjasnit a prosvětlit i své oči a tím je opticky omladit. Pomůže vám například:

  • světlejší tužka na obočí,
  • zářivé a světlé oční stíny,
  • hnědá řasenka místo černé
  • nebo hnědá tužka na oči.

U produktů na oči si velmi pečlivě hlídejte složení. Nesmí vaši pokožku ani oči dráždit. Pokud máte z kosmetiky takový pocit, ihned se odličte a oči opláchněte vodou.

Některé přípravky na oči obsahují také látky přínosné pro vaše tělo. Jsou jimi například liposomy - malinké váčky naplněné tekutinou. Ty se používají i v medicíně, kde slouží k přenosu léčebných a výživných látek. V případě kosmetiky jsou to především antioxidanty a vitamíny A nebo E.

Kromě toho někdy obsahují přípravky na oči také křemík nebo hořčík.

  • Křemík je prvek, který má vliv na pružnost a hebkost pokožky. Působí totiž na tvorbu kolagenu. Problém je ale v tom, že s přibývajícím věkem jeho množství v těle ubývá.
  • Minerální látka hořčík uvolňuje svaly a pomáhá při jejich bolestivém napětí. Má také antitoxický a protizánětlivý vliv a ovlivňuje vnitřní vyrovnanost člověka.

Zkuste světlé stíny nebo tužku na obočí. Uvidíte, že váš obličej rozzáří.

Rada na závěr: nezapomeňte na péči před líčením a po odlíčení

Velkým pomocníkem při péči o pleť jsou i vhodně zvolené krémy.

Nikdy nezaměňujte denní a noční krém. Každý má totiž jiné složení.

Podívejte se, jak o svoji pleť vhodně pečovat:

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole