Vítejte na novém e-shopu NAFIGATE. Pokud jste registrovaní, obnovte si prosím vaše heslo přes Zapomenuté heslo.

Vyvracíme mýty: nanovlákna neškodí pokožce

Pamatujete si, s jakou nedůvěrou jste se dívali na nástup počítačů, internetu nebo mobilů? Nové technologie na začátku vždy budí nedůvěru a rozpaky – a tak je tomu i s nanovlákny. Díky našemu článku se konečně dozvíte, jak se nanovlákna vyrábí a proč jsou tak užitečná.  

Vydejte se s nanovlákny na cestu kolem světa

Velmi úzká nit, kterou nejde pouhým okem vůbec vidět – to je nanovlákno. Je tak tenké, že si ho pravděpodobně ani nedokážete představit. O trochu více než jeden gram vlákna by totiž dokázal obtočit Zemi kolem rovníku – a to je úctyhodných 40 tisíc kilometrů. Nanovlákna se používají třeba:

  • v kosmetických přípravcích,
  • v medicíně při růstu kmenových buněk,
  • do okenních sítí pro čištění vzduchu.

S nanovlákny se setkávají ženy třeba v sezoně plesů a maškarních, kdy používají podoční masku Nano Eye Lift. Maska skvěle funguje právě díky nanovláknům.

Češi mají lví podíl na výzkumu nanovláken

Vlákna, která používáme v oblíbené podoční masce Nano Eye Lift, se připravují pomocí technologie Nanospider.

Metoda je založená na otáčení válce v roztoku, ze kterého na povrchu válce ulpívá tenký film. Pomocí fyzikálních jevů se vrstvička v horní části válce začne zvlákňovat a vznikají nanovlákna.

Technologii Nanospider vynalezl český profesor Oldřich Jirsák z Technické univerzity v Liberci. Takže i nanovlákenné podložky, stejně jako ostatní pro dukty NAFIGATE Cosmetics, se mohou pyšnit českým původem.

Technologie Nanospider byla vynalezena v roce 2003 umožňuje vytvářet nanovlákna ve velkém.

Nanovlákna v kosmetice usnadňují průnik účinným látkám

Nanovlákna jsou v kosmetice NAFIGATE nepostradatelná, protožefunguje jako transportní systém. Díky tomu mohou do pokožky vstupovat účinné látky ze séra s kyselinou hyaluronovou a z výživného krému. Je to například:

  • Dvoumolekulová NAFIGATE Kyselina Hylauronová, která zajišťuje vysokou hydrataci ve všech vrstvách pleti, zlepšuje její pevnost a vyhlazuje vrásky.
  • Konopný olej zklidňuje podrážděnou pleť.
  • Olej z vinné révy, který brání stárnutí pleti, je bohatý na vitamín E a díky obsaženým fenolickým sloučeninám má antioxidační a protizánětlivé účinky.

  Nanovlákna působí jen na povrchu pleti, kde vytváří podmínky pro působení aktivních látek uvnitř pokožky.

Své babičkovské povinnosti si užijete s úsměvem a krásnou pletí. O to se postarají nanovlákna, která do vaší pleti dodají potřebné živiny z účinných látek.

Využijte speciální únorové akce a získejte nanovlákené masky k prvnímu balení zdarma.

 

Chcete se na něco zeptat nebo napsat svůj názor na nanovlákna? Těšíme se na vaše komentáře na Facebooku.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz