website Představujeme složení Anti-Aging séra podporující tvorbu kolagenu - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
Představujeme složení Anti-Aging séra podporující tvorbu kolagenu

Představujeme složení Anti-Aging séra podporující tvorbu kolagenu

Společně s námi stárne i naše pokožka. Některé procesy v těle bohužel neovlivníme, a tak se mezi 18. a 80. rokem života naše pokožka ztenčí o 70 %.

 

Existují ale způsoby, jak můžeme pokožku povzbudit, aby ke vzniku vrásek nedocházelo tak brzy. Ideální je s péčí začít co nejdříve, přípravky na intenzivní hydrataci pleti a povzbuzení tvorby kolagenu můžete používat od 25 let.

Ale ani pro ty, kteří na dortu sfoukávají už více než 40 svíček, není nikdy pozdě s obnovou pleti a kontur začít. Účinným pomocníkem je Anti-Aging Sérum, jehož kompletní složení vám níže představíme.

Co se v našem těle děje po 40. narozeninách?

Vlivem blížící se menopauzy se v našem těle kolem 40 let výrazně mění hladina hormonu estrogenu. Zároveň přirozená bariéra kůže není schopná tak rychle reagovat na případné narušení horkou vodou nebo agresivním scrubbingem.

Kůže v podbradku ztrácí svoji pevnost a bez vhodné péče o zralou pleť povadá i pleť v obličeji. Kontury ztrácí na své výraznosti.

S přibývajícími roky klesá množství estrogenu.

Zralá pleť vyžaduje speciální péči

Složení liftingového séra přizpůsobujeme speciálně potřebám zralé pleti. Podívejte se na všechny přísady a jejich účinky.

Kyselina hyaluronová

Na krabičce ji najdete pod názvem Sodium Hyaluronate. Díky rozdílné velikosti molekul působí ve všech vrstvách kůže.

  • Oligo HA molekuly a malé molekuly Mini HA™ jsou menší než 10 000 daltonů. Biologicky aktivní molekuly oddalují vznik vrásek, usnadňují vstřebávání ostatních aktivních látek do pokožky a v druhé vrstvě kůže (dermis) stimulují obnovu a růst buněk i vláken. Tím redukují vrásky a brání jejich vzniku. Liší se především způsobem přípravy.
  • Větší molekuly klasické kosmetické HA mají velikost 1 - 2 miliony daltonů. Regenerují a vyhlazují povrch pokožky. Účinek je viditelný a citelný.

Kyselina hyaluronová je tělu vlastní látka, nemusíte se tedy obávat žádných nepříjemných účinků. Hydratuje pleť, zpevňuje vazby mezi buňkami a zlepšuje kotvení kolagenních a elastických vláken mezi buňkami.

Kyselina hyaluronová hydratuje pleť do hloubky díky různě velkým molekulám.

Liftonin Xpert

Skládá se ze 4 látek, které se vzájemně podporují a společně kontrolují a aktivně ovlivňují syntézu kolagenu v těle. Na rozdíl od podobných látek ale vytváří kvalitní kolagen.

1. BULBINE FRUTESCENS LEAF JUICE

Aktivní látka, výtažek z jihoafrické rostliny Bulbine frutescens.

  • Podporuje tvorbu kolagenu v pleti,
  • eliminuje vrásky
  • a zlepšuje pružnost a pevnost pokožky.

2. SODIUM BENZOATE

Benzoan sodný je konzervační látka, která zabraňuje množení hub a bakterií.

3. POTASSIUM SORBATE

I sorban draselný konzervuje a brání růstu škodlivých látek, hlavně kvasinek a plísní. S benzoanem sodným se doplňují a podporují, jejich samostatné využití nebývá dostatečné.

4. CITRIC ACID

Kyselina citronová je jednou z kyselin, která prospívá pleti. Tato aktivní látka

  • má antioxidační účinky,
  • udržuje mírně kyselé prostředí
  • a podporuje funkci konzervantů.

Kyselina citronová je jednou z kyselin, které se v kosmetice používají.

Společně aktivně nastavují správný poměr mezi rozpadem a vznikem dermálních struktur, čímž umožňují vznik nového vysoce kvalitního kolagenu.

Liftonin Xpert získal se v roce 2016 na kongresu In-cosmetics umístil na prvním místě mezi představovanými aktivními látkami.

Trojice pomocných látek

Kombinace těchto látek vytváří spolehlivou a bezpečnou konzervační směs bez škodlivých parabenů a jiných nevhodných látek. Sérum s kolagenem výborně chrání před mikrobiálním znečištěním a to všechno bez závažného podráždění pokožky. Navíc napomáhají její hydrataci.

Látky se vzájemně doplňují a společně mají výborné konzervační a stabilizační vlastnosti.

1. METHYLPROPANEDIOL

Aktivní a pomocná látka s konzervačními vlastnostmi napomáhá snadnějšímu průniku hlavních aktivních látek do kůže.

2. CAPRYLYL GLYCOL

Hydratuje pokožku, pečuje o ni a změkčuje ji.

3. PHENYLPROPANOL

Má velmi efektivní protimikrobní a protiplísňové účinky a udržuje stálé zabarvení přípravku a brání tvorbě zákalu. Napomáhá hydrataci pokožky.

Další aktivní a pomocné látky

Název látky Popis
Glycerin

Zvlhčovadlo, které je na sebe schopné vázat okolní vodu a tedy účinně hydratovat pleť. Zlepšuje funkci kožní bariéry a tím chrání pokožku před nepříznivými okolními vlivy. Podporuje hojení drobných ranek a zlepšuje elasticitu pleti.

Polyacrylate crosspolymer-6

Zjemňuje pleť a zajišťuje gelovitou konzistenci přípravku.

Propylene glycol

Zvlhčovadlo, aktivní a pomocná látka syntetického původu. Stejně jako glycerin přitahuje vodu, podporuje hydrataci pokožky a navíc brání vysychání séra. Díky antimikrobním a protiplísňovým vlastnostem je využíván jako konzervační látka.

Péči o pleť doplňte kvalitním denním a nočním krémem s kyselinou hyaluronovou. Prozradili jsme i jejich složení.

Předchozí článek Jak balíme šetrnou kosmetiku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole