website 4 aktivní látky, které si rozumí s kyselinou hyaluronovou - NAFIGATE Cosmetics Přeskočit na obsah
4 aktivní látky, které si rozumí s kyselinou hyaluronovou

4 aktivní látky, které si rozumí s kyselinou hyaluronovou

Sama o sobě je malým kosmetickým zázrakem, co teprve ve chvílí, když její účinky spojíme s ostatními favority. Kyselina hyaluronová se skvěle doplňuje s vitamíny, lipidy i ostatními hydratačními látkami.

Co dělá z kyseliny hyaluronové dokonalého společníka? Především její vlastnosti. Jde o humektant, který přitahuje vodu do pokožky ze svého okolí. A ve vázání vody nemá obdoby – dokáže totiž přitáhnout až tisícinásobek vlastní váhy. Účinky se také odvíjí od velikosti molekul:

  • menší pronikají hluboko do pokožky, kde působí přesně v místě vzniku vrásek.
  • větší působí na povrchu, kde vyhlazují a sjednocují strukturu pleti.


Hydratační účinky dokáží ostatní látky podpořit nebo zmírnit riziko podráždění. Zjistěte, která spojení patří mezi nejoblíbenější.

1. Vitamín C 

Vitamín C patří mezi nejoblíbenější antioxidanty, který posluje imunitní systém pokožky. Zmírňuje poškození buněk volnými radikály, zdokonaluje prokrvení pokožky a ochranu před UV zářením. Ve spojení s kyselinou hyaluronovou zesvětluje a hydratuje pleť. Dvojice tak zmírňuje viditelnost vrásek a zdokonaluje strukturu pokožky.

2. Ceramidy

Ceramidy patří mezi lipidy, které jsou přirozenou součástí kůže. Fungují jako pojivo mezi kožními buňkami a mají za úkol zachovávat rovnoměrnost pokožky. Rovněž se podílí na správné funkci kožní bariéry, která udržuje vlhkost v pleti. Předchází tak nepříznivým dopadům, jako je akné nebo růžovka.

Ceramidy tvoří 50 % svrchní vrstvy pokožky.

Ceramidy skvěle spolupracují s kyselinou hyaluronovu: zatímco dochází k hydrataci, ceramidy zajistí, aby pokožka získala z vlhkosti co nejvíce a neunikala ven. Výsledkem je rozjasněný pleti vzhled, úbytek kožního mazu a méně viditelné vrásky.

3. Kyselina salicylová

Kyselina salicylová je pro mnohé klíčovou látkou při péči o akné. Rozpouští kožní maz a likviduje bakterie s nečistotami uvnitř pórů. Rozkládá také odumřelé kožní buňky, které při hromadění ucpávají póry a způsobují tvorbu pupínků.

Mluvíme-li o kyselině salicylové, myslíme kyselinu v pravém slova smyslu. Takzvané exfolianty mohou při nesprávné péči pokožce uškodit. Proto se nabízí přidat kyselinu hyaluronovou, která mezi exfolianty nepatří. Její hydratační schopnosti naopak riziko podráždění snižují, proto se s kyselinou salicylovou skvěle doplňuje. Na podobné bázi také funguje s kyselinou mléčnou.

Kombinací kyseliny salicylové a hyaluronové disponuje Hyaluron Essential.

Tip: dbejte na pořadí aplikace

Platí jednoduché pravidlo, díky kterému dostanete z kosmetické péče maximum: začněte od nejřidší konzistence, poté postupuje k hutnějším přípravkům

Krémovitější produkty tekutějším předchůdcům zabrání před úniky z pokožky a  zamezí vypařování, zatímco samy pracují na povrchu.

4. Peptidy 

hydratační a protistárnoucí účinky. Dvě lákadla, která se neodmyslitelně vážou k peptidům,   řetězcům aminokyselin, které jsou nezbytné pro tvorbu proteinů v lidském těle. V případě jejich nedostatku začínají vznikat vrásky. Dochází totiž k oslabení kolagenních a elastinových vláken.

Sérum s kyselinou hyaluronovou je ideálním nositelem peptidů. Během aplikace si totiž pokožka myslí, že má  za úkol  léčit zranění. Proto navíc stimuluje tvorbu kolagenu. Přípravek tak dosahuje dvou účinků, které se navzájem doplňují.
Hyaluron Peptide Serum obsahuje oligopeptidy z ibišku jedlého. 

Čtveřicí látek ovšem výčet nekončí: kyselina hyaluronová si dále skvěle rozumí třeba s retinolem, glycerinem nebo skvalenem, který je součástí našeho Skin Recovery krému. V jaké kombinaci se hyaluronové sérum nejvíce osvědčilo vám?

Předchozí článek Šetrně a účinně: jak na hebkou pokožku s kyselinou mléčnou
Další článek Hyaluron Peptide Serum je kosmetickým produktem roku

Zanechat komentář

Než se komentáře objeví, musí být schváleny

* Požadovaná pole